PregătIT pentru mâine! este programul de stagii al companiei Pentalog. Lansat în noiembrie 2021, acesta și-a atins scopul de a crea o platformă pentru programatorii aspiranți și nu numai, pentru ca aceștia să poată învăța, schimba idei și cunoștințe, și pentru a dobândi experiență alături de experți.

Înscrierile sunt deschise până pe 15 martie pentru următoarea serie de stagii de practică din 15 aprilie - 15 iunie 2023.

Aceasta va aborda 14 tehnologii, dintre care 3 în Brașov, 3 în Cluj, și 8 în Iași, fiind dedicată studenților și masteranzilor din ultimul an de studiu. Fiecare mentor în parte va îndruma între 1 și 2 studenți, fiind redus numărul de persoane admise față de celelalte serii.

Pentru a participa în program, studenții trebuie să acceseze platforma pregatitpentrumaine.ro, să completeze formularul de înscriere cu atenție și să aștepte încheierea procesului de selecție, pentru a vedea dacă au fost sau nu admiși.

De la începutul său și până în prezent, peste 1000 de studenți de la 13 universități din țară s-au înscris în program, 410 dintre aceștia luând parte la stagiile de practică. PregătIT pentru mâine!, conceput pentru a deschide conversația dintre studenți și profesioniștii cu experiență, a oferit tinerilor o șansă de a experimenta lumea reală a industriei IT și oportunitățile de mentorat.

Harta parcursului fiecărui student, de la admitere și până la obținerea certificatului de absolvire, include între 2 și 4 luni de practică.

În acest timp, le este desemnat un mentor, care îi ghidează în carieră, îi ajută să își depășească limitele și le oferă informații valoroase cu privire la carieră. Studenții se întâlnesc cu experții de câteva ori pe săptămână pentru a învăța și a primi feedback.

În ultimele 15 luni, studenții au avut șansa de a lucra și învăța sub îndrumarea a 54 de mentori din Pentalog, cu peste 5 ani de experiență în industra IT, care au investit peste 10 000 ore în proiect.

Cei mai mulți participanți ai programului au venit din Iași (23%), Brașov (16%) și Bacău (14%). Dintre școlile partenere, cele mai multe stagii de practică au fost realizate în cadrul Universității “A.I. Cuza” din Iași, Universității “Transilvania” din Brașov și a Universității "V. Alecsandri" din Bacău.

Repartiția de gen s-a apropiat de egalitate, 40% dintre participante fiind studente. Privind înspre interesele celor înscriși, cei mai mulți au fost interesați de .NET / C# / C++, acestea fiind urmate de Android și QA Manual.

Pentru a acoperi întreaga industrie IT, studenții au acumulat cunoștințe și experiență și cu privire la HR în IT, Contabilitate și Business Analysis.

Misiunea programului este ca în cei doi ani de activitate, între 2021 și 2023, să pregătească peste 350 de studenți pentru viitoarea lor carieră în IT - de la consiliere profesională la pregătire pentru intrare în câmpul muncii.