În ciuda previziunilor care estimează o încetinire a creșterii economiei mondiale, în anul care abia a început, presiunea exercitată de inovațiile din industria IT și de planurile anunțate de marii jucători globali, va impune companiilor continuarea investițiilor, nu doar în soluții IT, ci și în schimbări organizaționale, undeva la intersecția dintre tehnologie, modelul afacerii și oamenii care să le susțină. Pe acest fond, conform cercetărilor interne, creșterea globală a industriei IT va continua și se va situa în jurul cifrei de 4-6%, anunță EXE Software. În România, lucrurile nu vor sta la fel de bine, însă.

Pe lângă tehnologiile devenite deja populare, în anii anteriori, Internet of Things și Cloud Computing, vedeta din acest an va fi Inteligența Artificială. Astfel, investiţiile Apple, Facebook, Google și Microsoft în AI (Artificial Intelligence) şi ML (Machine Learning) vor avea un rol determinant în accelerarea gradului de penetrare a acestor tehnologii, în următorii ani. De urmărit, în acest an, vor fi și primele implementări ale tehnologiei 5G și efectul acestora, atât în mediul de afaceri, cât și în viața privată a fiecăruia dintre noi.

În țara noastră, dată fiind instabilitatea fiscală și un oarecare pesimism în mediul de afaceri românesc, ne așteptăm la o atitudine rezervată, când vine vorba despre investiții în domeniul IT. Și în acest an creșterea va fi susținută tot de exporturi.

Compania românească EXE Software își propune, pentru 2019, să depășească creșterea cifrei de afaceri de anul trecut, cu 5,5% mai mare față de 2017, în ciuda unui context cu multe provocări, precum presiunea dată de forța de muncă limitată, concurența extinsă la nivel global, o anumită instabilitate fiscală ori neliniștea și nesiguranța, date de evoluțiile politice la nivel global și local.

„În 2019, ne dorim să concretizăm și alte parteneriate, alături de companii de același profil, atât de pe continentul nostru, cât și din America Nord, pentru dezvoltarea de software la comandă și outsourcing, dar și pentru promovarea și implementarea produselor proprii, așa cum este una dintre aplicațiile noastre, esFields. Ca în fiecare an, punem accent pe noile tehnologii, așa încât e necesară și dezvoltarea echipei. De altfel, rămânem deschiși campaniilor de internship pentru studenții de profil tehnic”, a declarat Sorin Cosmescu, CEO EXE Software.

La fel ca în 2018, și în 2019, EXE Software va urmări creșterea capacității de producție și atragerea de noi parteneri, însa o atenție deosebită va fi acordată consolidării și extinderii cunoștintelor în domeniul metodologiilor și tehnologiilor recent adoptate, precum AI, IoT și Cloud Computing și optimizarii fluxurilor de lucru interne, pentru a răspunde și mai eficient provocărilor generate de transformările din ultimii ani, atât în piața locală, cât și în cea globală.