Din 2016, Konica Minolta deține în portofoliu întreaga gamă de soluții de supraveghere și video analiză MOBOTIX, pentru interior și exterior, și sisteme de control acces, în urma achiziționării unui pachet majoritar din acțiunile grupului MOBOTIX, unul dintre cei mai cunoscuți și importanți producători de sisteme video IP, la nivel global.

Cu rezoluție 4K, 120 Db WDR, DVR integrat și software de ultimă generație, fiind prima cameră cu patru module de senzori interschimbabili. Această funcție conferă noului model flexibilitate și posibilități variate de configurare a modulelor Ultra HD cu senzori optici, IR, MultiSense (PIR, de temperatură și lumină) sau termici, ce pot fi conectați simultan și montați în direcții, zone și încăperi diferite, cu până la 3 metri distanță față de cameră.

Compatibil cu platforma de aplicații MOBOTIX 7, lansată anul trecut, și pachetele certificate cu Inteligență Artificială și Deep Learning, S74 este un sistem versatil și scalabil, ce oferă posibilități multiple de personalizare în aproape orice domeniu de activitate sau industrie, de la construcții la sectorul industrial și energetic, industria de producție, retail, sistemul medical, industria transporturilor, sectorul public sau educație. Utilizatorii vor putea astfel accesa aplicațiile preinstalate în platformă sau dezvolta aplicații customizate, la cerere.

„Piața soluțiilor de supraveghere și video analiză a înregistrat o creștere semnificativă în ultimii ani, pe fondul interesului din ce în ce mai crescut al companiilor pentru securizarea spațiilor de lucru, a angajaților, instrumentelor de lucru sau operațiunilor. Într-un domeniu atât de competitiv, ne bucurăm să putem oferi atât clienților noștri existenți, cât și noilor clienți din diverse domenii de activitate, o gamă premium de soluții de supraveghere și video analiză, modulare, ușor scalabile și customizate, la cererea utilizatorilor” afirmă Helmut Ignat, Director General Konica Minolta România.

O particularitate a modelului S74 este senzorul optic Ultra LowLight cu 4MP, care poate reda imagini de o claritate impresionantă, cu dimensiune de până la 2688 x 1520 pixeli, în format 16:9, chiar și în întuneric. Datorită timpului redus de expunere, tehnologia LowLight îmbunătățește semnificativ calitatea imaginii la detectarea mișcării sau în condiții de luminozitate scăzută. Comutarea între senzorul de zi și cel de noapte se realizează automat, chiar și în condiții meteo extreme. Funcția WDR combină simultan imagini diferite, cu timpi de expunere diferiți, într-o singură imagine, prin iluminarea automată a zonelor prea întunecate și reducerea luminozității zonelor prea luminoase.

Opțional, S74 poate integra un senzor cu termoviziune, pentru detectarea și măsurarea temperaturii suprafețelor, obiectelor sau persoanelor, de la distanță, chiar și în condiții de vizibilitate redusă sau în întuneric. Cu tehnologie termică VGA și unghi de imagine extins de până la 90°x 69°, S74 detectează de la distanță chiar și cele mai mici diferențe de temperatură.

Destinat pentru utilizarea la exterior, cât și la interior, S74 respectă standardele IP66 și IK10, fiind extrem de fiabil și rezistent la impact, contactul cu apa, intemperii și temperaturi extreme, de la -40°C până la +60°C. Consumul energetic al unei camere nu depășește 25W.