Pe piața locală, brandul Yale este parte a companiei ASSA ABLOY România, filială a grupului suedezo – finlandez cu același nume, lider global în soluții de acces.

Noua încuietoare inteligentă Linus de la Yale permite utilizatorilor să încuie și să descuie ușa de oriunde s-ar afla. Având la bază o tehnologie software avansată și beneficiind de aplicația mobilă intuitivă Yale Access, Linus permite intrarea fără cheie. Aceasta oferă utilizatorilor săi posibilitatea de a vedea cine și când vine, de a acorda chei virtuale pentru oaspeți și de a verifica dacă ușa este deschisă sau închisă.

Linus poate transforma orice ușă într-una inteligentă, deoarece poate fi integrată cu ușurință, fără asistență tehnică, pe orice tip de ușă nouă sau deja existentă. Încuietoarea inteligentă se conectează și cu sistemele smart home de top din locuință, cu cele de asistență vocală și cu platformele de închiriere a caselor, pentru un control și o gestionare ușoară a accesului.

Există posibilitatea încuierii automate a ușii atunci când locatarii sunt plecați pentru o zi, fie imediat după închidere, fie după o anumită perioadă de timp prin intermediul aplicației mobile Yale Access. Când aceștia revin acasă, cu ajutorul funcției de deblocare automate, ușa se va descuia, mulțumită tehnologiei geo-fencing, fără a mai fi necesare cheile.

Cel mai important aspect este că locatarii pot scăpa de grija încuierii ușii. Prin intermediul aplicației Yale Access, poate fi verificată starea ușii în orice moment. Pentru un plus de confort, Linus dispune de tehnologia DoorSense care anunță dacă ușa este închisă sau dacă a fost lăsată întredeschisă.

Aplicația mobilă Yale Access permite utilizatorilor accesul și controlul încuietorii inteligente de la distanță, printr-o simplă atingere a unui buton de pe smartphone, prin conectarea acesteia la Yale Connect Wi-Fi Bridge. De asemenea, poate fi partajat accesul în locuință cu persoanele de încredere. Totodată, aplicația oferă acces la activitatea dispozitivului, trimite notificări sau poate bloca și debloca ușa de oriunde din lume. Utilizatorii pot beneficia, de asemenea, prin conectarea la Yale Connect Wi-Fi Bridge, de integrări cu asistenți vocali, cum ar fi Apple HomeKit, Amazon Alexa, Google Assistant, dar și cu platforme de închirieri de top.

Linus oferă flexibilitatea ca un smartphone sau un Apple Watch să devină cheia locuinței printr-o simplă atingere pentru încuierea sau descuierea ușii. Dacă totuși utilizatorul nu are acces la telefonul său sau nu dorește să instaleze aplicația, este suficient să introducă un cod PIN folosind tastatura inteligentă Yale pentru a deschide ușa.