Soluția SpotUS.Space, dezvoltată de Forte Partners și compania clujeană Parking Spotter, înglobează funcții ce răspund noilor nevoi identificate pe segmentul de birouri, după un an în care modul tradițional de lucru a fost complet regândit. Platforma permite interacțiunea complet digitalizată cu toate resursele unei clădiri de birouri: parcare, control acces, biroul de rezervări, managementul utilizatorilor clădirii, etc. printr-o aplicație end-to-end accesibilă pe telefon.

Toate resursele unei clădiri de birouri vor fi astfel folosite în mod sustenabil și eficient de către clienții Forte Partners, urmând principiile economiei la comun – resurse la comun (shared economy - shared resources), ceea ce se va traduce pentru chiriașii clădirilor de birouri în costuri reduse pe mai multe paliere.

Totodată, prin intermediul aplicației se poate asigura și monitoriza în permanență numărul optim de persoane permis în condițiile actuale de pandemie, cu respectarea regulilor de distanțare fizică în interior și limitarea accesului la numărul maximum de persoane permis.

„Anul 2020 ne-a pus pe mulți dintre noi în poziția de a inova. Peste noapte am fost nevoiți să ne schimbăm percepția asupra clădirilor de birouri, asupra modului de lucru, dar și a timpului petrecut în spațiul destinat biroului. Astfel s-a conturat nevoia de a dezvolta această aplicație”, spune Geo Mărgescu, CEO și Co-fondator Forte Partners. „Pentru marea majoritate a clienților noștri, dar și pentru întreaga economie globală, modelul de lucru hibrid a devenit o certitudine pe termen mediu. În cazul clădirilor dezvoltate de Forte Partners, anticipăm că activitatea din afara sediului principal, fie că se desfășoară de acasă sau dintr-un sediu secundar, va continua în proporție de 20-30%. Părăsim astfel tiparul programului 9.00 - 17.00, cu toți angajații la birou în același timp, și ne pregătim pentru scenarii disruptive și inovative care să aducă în centrul lor individul, iar toate celelalte resurse să lucreze pentru el, în funcție de nevoile administrative imediate (întâlniri în scop profesional, interacțiune socială sau de business, etc).”

Ovidiu Ciurte, Product Owner, Parking Spotter, adaugă: „Dezvoltarea aplicației Parking Spotter în soluția extinsă SpotUS.Space oferă o platformă de Smart Digital Office ce aduce o interacțiune complet digitalizată cu toate resursele unei clădiri de birouri: parcare, control acces, biroul de rezervări, managementul utilizatorilor clădirii, într-o aplicație end-to-end chiar pe telefonul tău. Am găsit în echipa Forte Partners și în colaborarea amplă cu Geo Margescu exact ingredientele de care aveam nevoie pentru a duce la bun sfârșit acest proiect - apetitul pentru inovare și curajul de a fi printre primii”.

Pentru început, aplicația SpotUS.Space va fi disponibilă companiilor care ocupă birouri în clădirile dezvoltate de Forte Partners - Tandem, Millo și U Center. Ulterior, ea va fi disponibilă pentru implementare și în alte proiecte de birouri din București și din țară.

Dezvoltatorii speră să construiască astfel la nivel național un eco-sistem reprezentativ pentru eficiența și sustenabilitatea întregii industrii imobiliare din România.