În spațiul public s-au exprimat mai multe îngrijorări privind circulația mijloacelor de transport alternativ, trotinetele electrice, iar Primăria București dorește reglementarea acestora, informează wall-street.ro

În acest sens, alături de reprezentanți ai autorității locale, ai Poliției Rutiere, ai ONG-urilor și asociațiilor care au ca domeniu mobilitatea, se vor organiza dezbateri pentru elaborarea unui regulament care să faciliteze acest mod de deplasare prin oraș, punându-se în primul rând accent pe siguranță cetățenilor.

Primăria București a inițiat, în primăvară acestui an, un proiect pilot de transport alternativ cu trotinete electrice, care să contribuie la fluidizarea traficului și reducerea nivelului de noxe în zona centrală, susține Primăria Capitalei.

“În acest scop, au fost întocmite acorduri de cooperare cu trei operatori de profil, Lime Tehnology Network SRL, Wolf-e Riders SRL și S.C. Hub Work SRL (Flow), care au pus la dispoziția bucureștenilor aproximativ 2.600 de trotinete electrice”, potrivit unui comunicat de presă a PMB.

Chiar dacă perioada de testare a proiectului pilot nu a ajuns la final, având în vedere interesul major al bucureștenilor pentru acest proiect pilot, Primăria Capitalei inițiază aceste dezbateri, astfel încât, anul viitor circulația acestor mijloace de transport alternativ să fie reglementată.