Primarul din Seul, capitala Coreei de Sud, și-a făcut cunoscute planurile de a crea un fond de investiții de 100 de miliarde de won (108 milioane de dolari) pentru a sprijini proiectele și activitățile din zona blockchain. De asemenea, urmează să fie creat un complex masiv în blockchain care va găzdui peste 200 de companii.

Prin această măsură, Park Won-soon vrea să stimuleze expunerea și dezvoltarea tehnologiei blockchain, scrie newsbtc.com, citând alte surse. Anunțul a fost făcut în cadrul vizitei sale în Europa, care va dura 11 zile. Park Won-soon este convins de faptul că tehnologia blockchain va sta în centrul celei de-a Patra Revoluții Industriale, iar Seul ar putea deveni nucleul ecosistemului.

Blockchain-urile funcționează independent și descentralizat, fără intervenția unui terț / autorități. Sunt accesibile publicului larg, în general prin folosirea de criptomonede. Acuratețea datelor înregistrate, facilitatea certificării informațiilor dintr-un document electronic înscris, precum și costurile scăzute de accesare a sistemului, contribuie la răspândirea utilizării blockchain-urilor la scară tot mai largă, fiind preferate celor tradiționale.

Primăria va investi 13,6 miliarde de won în fond (aproximativ 12 milioane de dolari), urmând ca restul capitalului să fie investiții publice și private. Obiectivul este ca fondul să atragă 100 de miliarde de won, care vor fi folosiți pentru a sprijini tururi, convenții și evenimente similare de promovare alte tehnologiei blockchain.

În ceea ce privește planurile primăriei de a crea un complex masiv în blockchain, este vorba despre două districte din oraș care pot găzdui împreună circa 73 de firme pe blockchain, urmând ca acesta să fie extins până în 2021. Scopul final este să fie creat Seoul Global Block Center, care va găzdui alte 120 de companii. Costurile acestui complex s-ar ridica la peste 60 de miliarde de dolari (aproape 53 de milioane de dolari).

Foto credit: ake1150sb / Deposit Photos