Laptopurile de gaming Strix G Advantage Edition sunt primele care utilizează noul Radeon RX 6800M.. Ele sunt construite pe o arhitectură AMD RDNA™ 2 care combină efectele de „ray tracing”, efectele computaționale și cele tradiționale pentru a obține imagini mai realiste și mai captivante. Radeon RX 6800M dispune de o putere amplă pentru o grafică fluidă într-o mare varietate de jocuri. Grație îmbunătățirilor exclusiviste ROG pe partea de răcire și a tehnologiei inteligente AMD SmartShift, Strix G Advantage Edition rulează la o frecvență de joc impresionantă de 2300 MHz cum e scos din cutie și la peste 2600 MHz în modul turbo.

Făcând parte din cea mai recentă serie Ryzen 5000, puternicul procesor Ryzen 9 5900HX este fabricat cu tehnologia de ultimă generație pe 7 nm și proiectat de la zero pentru a oferi cea mai captivantă experiență de joc posibilă într-un laptop. Acesta dispune de 8 nuclee și 16 fire de execuție pentru a accelera sarcinile de lucru intensive în multitasking și multithreaded. Răcirea avansată ajută procesorul să funcționeze cu până la 90 de wați.

Tehnologiile SmartShift și Smart Access Memory, exclusive AMD, oferă un avantaj distinct, permițând procesorului și GPU-ului să conlucreze mai bine. SmartShift amplifică performanța din mers prin schimbarea dinamică a puterii între CPU și GPU în funcție de cerințele sarcinii de lucru. Fie că se solicită rate de cadre ridicate în cele mai recente jocuri, redarea de obiecte 3D complexe sau editarea de videoclipuri cinematografice, aceasta face optimizări în mod constant pentru a se asigura că puterea este disponibilă acolo unde e nevoie cel mai mult. Interfața de stimulare hardware și algoritmii de învățare automată din spatele acestei tehnologii pot îmbunătăți performanța cu până la 15%.

Smart Access Memory mărește performanța în multe scenarii de gaming prin îmbunătățirea transferului de date între GPU și CPU. Sistemele convenționale creează un blocaj, permițând procesorului să acceseze doar o mică parte din memoria grafică la un moment dat. Smart Access Memory elimină această restricție pentru a valorifica întregul potențial al interfeței PCI Express®, permițând procesorului să acceseze toată memoria GPU deodată.

Jucătorii își pot susține obiceiurile multitasking prin asocierea în configurația laptopului a procesorului Ryzen 9 5900HX cu până la 32 GB de memorie RAM DDR4-3200 de înaltă performanță. Ei vor putea face mai multe lucruri într-un moment dat, își pot umple biblioteca de jocuri și își pot salva cele mai noi titluri pe stocarea SSD NVMe ultrarapidă de până la 1TB. Strix G Advantage Edition vine, de asemenea, cu un slot M.2 suplimentar care facilitează adăugarea de spațiu suplimentar.

Îmbunătățirile de răcire din laptopurile de gaming ROG Strix G Advantage Edition încep cu un compus termic exotic din metal lichid pe ambele componente de procesare, îmbunătățind transferul de căldură și scăzând temperaturile cu până la 14°C. Cantitatea potrivită trebuie aplicată cu meticulozitate pentru cele mai bune rezultate, așa că ROG a dezvoltat un proces patentat pentru producția de serie. Astfel, Strix G15 și G17 Advantage Edition sunt primele laptopuri produse în serie răcite cu metal lichid pe ambele unități de procesare.

Laptopurile ROG Strix G Advantage Edition le permit utilizatorilor de a alege între 2 ecrane excepționale, încadrate de margini foarte înguste, ambele disponibile în dimensiuni de 15 și 17 inci.

Pasionații de „esports” pot opta pentru panouri foarte rapide, de 300 Hz. Ratele de reîmprospătare la nivel de turneu se sincronizează cu GPU-ul Radeon de mare putere pentru a le permite jucătorilor să surprindă fiecare moment al acțiunii și să reacționeze cât de repede le permit reflexele. Timpul de răspuns de 3 ms face ca mișcările rapide să fie foarte clare, pentru urmărirea precisă a țintelor.

Jucătorii care doresc grafică fluidă cu detalii mai mari se pot orienta către panourile cu rezoluție WQHD, rată de reîmprospătare de 165 Hz și timp de răspuns de 3 ms. Cu rezoluție mai mare, de 2560x1440, experiența devine mai captivantă, fiind acoperită integral gama de culori DCI-P3.

Tehnologia FreeSync Premium completează experiența AMD pe toate opțiunile de panouri. Aceasta sincronizează rata de reîmprospătare cu rata de cadre a GPU-ului pentru a elimina „screen tearing”-ul, pentru a minimiza desincronizările de cadre și pentru a reduce întârzierea intrării. Combinată cu rate de refresh ridicate, această implementare Adaptive-Sync face ca jocul să fie mai fluid și mai captivant, indiferent de titlul jucat.

Preț Asus Strix G15 Advantage Edition

Laptopul Strix G15 Advantage Edition va ajunge pe piața românească la sfârșitul lunii iunie, prețurile pornind de la aproximativ 7999 lei (taxe incluse). Strix G17 Advantage Edition este așteptat în iulie 2021.