Până în prezent, iXperiment a fost organizat în Cluj-Napoca. La sfârșitul anului școlar 2017 – 2018, toți fondatorii startup-urilor cu cel mai mare potențial (impact social – profitabilitate – inovație), vor participa într-o competiție națională de antreprenoriat pentru adolescenți.

În acest context, primul eveniment marca iXperiment care va avea loc în Capitală e iXcaravana București. Scopul acestui eveniment este de a promova antreprenoriatul și de a-i identifica pe cei mai creativi și întreprinzători adolescenți care vor primi acces la resursele necesare pentru a da viață ideilor lor, în cadrul comunității iXperiment.

iXcaravana București va avea loc pe 13 octombrie 2017, la Trattoria Buongiorno (str. C.A. Rosetti, nr. 13), între orele 16:00 și 20:00. Participarea în cadrul iXcaravanei este gratuită pentru elevii de liceu. Aceștia trebuie să completeze formularul de înregistrare până pe 10 octombrie 2017: http://ixperiment.ro/ixcaravana.

În cadrul evenimentului vor vorbi investitorul Radu Georgescu (GECAD Ventures), Dragoș Petrescu (City Grill) și alți antreprenori.

iXcaravana București este organizată cu ajutorul partenerilor principali de la nivel local, care susțin dezvoltarea antreprenorilor liceeni din România: City Grill, Trattoria Buongiorno, Banca Transilvania, TEDxEroilor, AROBS Transilvania Software.

iXperiment este un laborator de startup-uri în cadrul căruia adolescenții vin cu idei creative prin care rezolvă problemele societății, îmbunătățesc viețile oamenilor și creează inovație. Pentru a da viață acestor idei, iXperiment-erii obțin acces la resursele umane, informaționale și materiale din cadrul sistemului privat, făcând parte dintr-o comunitate de antreprenori de top și experți de la nivel național și internațional.

Până în momentul de față, participanții edițiilor anterioare iXperiment și-au lansat propriile idei în diverse domenii (educație, IT etc.), iar startup-ul câștigător al fiecărei ediții a obținut o bursă de 5.000 de dolari în cadrul unui program de accelerare din Statele Unite, Watson University.