Organizația Kids in Bussiness a lansat primul hub de educație antreprenorială din România adresat copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani. Conceput ca un centru educațional de excelență, hubul Kids in Business este un spațiu fizic și virtual în care elevii își pot dezvolta abilitățile antreprenoriale prin cursuri interactive, susținute de mentori din antreprenoriatul autohton.
Cultura antreprenorială din copilărie
Hubul educațional este dotat cu cele mai noi tool-uri digitale (ecran interactiv, roboți, VR etc.), menite să transforme procesul de învățare într-o experiență cât mai atractivă și eficientă pentru copii. Spre exemplu, aceștia pot învăța noțiuni despre bani și afaceri în timp ce sunt transpuși virtual în lumea fascinantă a Wall Street-ului.
Totodată, din dorința de a facilita accesul cât mai multor copii la educația antreprenorială, pe lângă hubul fizic a fost dezvoltat hubul virtual Kids in Business. Acesta oferă un mediu de învățare virtual, în care elevii pot colabora în mod direct cu mentorii și colegii de curs, ceea ce le îmbogățește experiența de învățare și schimbul de cunoștințe.
Hubul educațional Kids in Business este un centru de cunoaștere și inovare, înființat ca răspuns la nevoia în creștere de a dezvolta cultura antreprenorială în rândul copiilor și tinerilor. Este un spațiu în care abordarea educațională este centrată pe copii, iar învățarea are loc prin joacă și activități practice, care sunt incitante și plăcute pentru aceștia. Ne dorim să construim aici o comunitate de mici antreprenori, cu spirit de inițiativă, dornici să își descopere și să își valorifice talentele și pasiunile. Totodată, prin proiectele de educație antreprenorială Kids in Business urmărim să contribuim la realizarea obiectivelor strategice de dezvoltare economică și socială, precum crearea unei forțe de muncă pregătite, creșterea competitivității economice și tranziția către o economie bazată pe cunoaștere”, afirmă Nicoleta Munteanu, fondatoarea Kids in Business.
Concepte de afaceri aplicate
Programul de educație antreprenorială cuprinde în total 15 module, a câte două cursuri fiecare. La cursurile fizice poate participa și însoțitorul copilului, astfel având ocazia să vadă cum decurge o sesiune sau să învețe chiar el noțiuni de antreprenoriat.
Situat în sectorul 2 al capitalei (Str. Erou Ion Călin nr. 33), cu o suprafață de aproximativ 80 mp, hubul Kids in Business este amenajat sub forma unui spațiu flexibil și distractiv pentru activități non - formale, în care urbanul se îmbină cu natura. Astfel, configurația clasică de sală de clasă este înlocuită cu cea a unei săli de teatru, care oferă copiilor un sentiment de libertate și le permite să se manifeste neîngrădiți. Punctul principal de atracție este creat de copacul amplasat în mijlocul hubului, care îi conectează pe cei mici la energia naturii.Prețurile variază de la 100 de lei pentru un curs online la 145 de lei pentru un curs fizic. Primul modul va începe pe 20 iunie cu prima lecție, cea de-a doua desfășurându-se pe 2 iulie.
Profesorii Kids in Business sunt antreprenori reali, modele de succes și surse de inspirație pentru copii, care îi vor învăța într-o manieră interactivă despre concepte de afaceri precum: bani, buget, cum se înființează o mini-companie virtuală, care sunt tipurile de afaceri, ce este și cum se realizează un plan de afaceri, comunicarea în afaceri, marketing, leadership și echipă, dar și importanța echilibrului, filantropiei și a networking-ului.
Participanții la cursuri devin membri activi ai comunității KIB, având astfel posibilitatea de a participa la diverse evenimente și târguri dedicate copiilor antreprenori și de a crea legături cu ceilalți copii din comunitate și cu mentori din antreprenoriatul autohton.
Kids in Business este un proiect care vizează iniţierea copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani în conceptele de afaceri, având ca obiectiv pe termen mediu și lung crearea unui ecosistem național de educație antreprenorială. Kids in Business este locul unde copiii învață în mod practic de la antreprenori reali fiecare etapă ce trebuie parcursă pentru a transforma visul, pasiunea, talentul sau o simplă idee într-o afacere.