Programul, care are loc la Cluj, este dedicat persoanelor care activează în domeniul Resurselor Umane, în firme IT și non-IT, care doresc să se specializeze în procesele de HR dedicate industriei de IT.

Programul are o durată de 2 luni, cu câte două sesiuni săptămânal – aceste sesiuni vor avea loc după ora 18:00. Curricula cuprinde noțiuni de Recruitment & Selection, Change Management, Motivation & Retention sau Offboarding (curricula poate fi accesată online).

Programul educațional HR în IT este un nou proiect lansat de Școala Informală de IT, prin care reprezentanții instituției doresc să ajute atât companiile de IT, cât și specialiștii de HR, să ajungă la un numitor comun, din punct de vedere profesional. Se pot înscrie persoanele care au o minimă experiență în domeniul HR, în companii IT sau non-IT.

Care este scopul programului HR în IT?

În esență, scopul acestui program este ca responsabilii HR din companii să evolueze în stabilirea unui set de bune practici moderne în departamentele de Resurse Umane, în acord cu cerințele din ziua de azi ale industriei de IT.

“Departamentul de HR din orice companie este unul vital, dar mai ales într-o companie de IT, unde cerințele de recrutare sunt deosebit de specifice. Impulsul de a crea și de a implementa acest program a venit chiar din piața de IT, este un proiect gândit pentru nevoile existente acum pe această piață. Foarte mulți manageri se lovesc de lipsa de cunoștințe practice și teoretice a personalului de HR în ceea ce privește domeniul IT. Ca o soluție la rezolvarea acestei probleme, aducem programul educațional de HR în IT în atenția celor care doresc să se specializeze strict pe procesele de HR în IT”, spune Răzvan Voica, Managing Partner Școala Informală de IT și mentor în cadrul programului de HR în IT.

Prin intermediul programului educațional HR în IT, mentorii Școlii Informale de IT își doresc să-i învețe pe cursanți care este și ce anume presupune întreg spectrul de procese de HR specifice unei companii de IT. Se va pune accent pe latura practică a acestui domeniu, prin exemple specifice, studii de caz și bune practici relevante. Pe durata acestui program va fi derulat un proiect practic: stabilirea unei strategii integrale de HR pentru o companie de IT.

Admiterea în program

Admiterea în cadrul programelui educațional de HR în IT se face prin intermediul unui interviu cu reprezentanții Școlii Informale de IT.

„Discuția de la interviu se va orienta în jurul experienței candidatului, dar și a nevoii și asteptărilor setate pe care le are de la programul nostru educațional. În cadrul acestui dialog, vom avea în vedere motivația candidatului în alegerea unui astfel de program educațional, precum și valoarea adăugată care ar putea-o avea pentru profesia candidatului această experiență. Astfel se asigură o echilibrare a nivelurilor de cunoștințe și experiență a cursanților admiși, de înțelegere a domeniului, dar și de motivare”, afirmă Anca Cosma, mentor în cadrul programului de HR în IT.

Înscrierile pentru programul educațional HR în IT sunt deschise și se pot face online, pe http://scoalainformala.ro.

Școala Informală de IT este un proiect de educație alternativă și reconversie profesională, axat pe educație prin mentorat, inițiat în 2013 la Cluj-Napoca. În cei trei ani de activitate, acest proiect a fost dezvoltat, pe rând, în alte trei orașe din țară: București, Timișoara și Iași. Peste 2.000 de persoane au beneficiat, în această perioadă de programele de mentorat și educație alternativă oferite de Școala Informală de IT în cele patru orașe. Programele oferite sunt structurate pe trei niveluri de cunoștiințe – inițiere, pregătire și specializare.