Companiile din sectorul bancar, din industria de petrol și gaze, din retail și dezvoltatorii de clădiri comerciale de tip mall și de birouri sunt principalii investitori din România în tehnologii IoT.

Acestea investesc de la câteva mii de euro și până la peste un milion de euro, în integrarea infrastructurilor complexe de sisteme de securitate, potrivit estimărilor Global Technical Group, unul dintre cei mai mari integratori de tehnologie din România, specializat în dezvoltare de software și furnizare de soluții tehnologice pentru eficiența clădirilor și a infrastructurilor de securitate.

Costurile de implementare diferă în funcție de mărimea organizațiilor, de nevoile specifice ale acestora și de funcționalitățile recomandate. Costurile asociate implementării pot fi, în funcție de preferințele companiilor, fie sub formă de abonament lunar, fie sub formă de investiție unică, situație în care acestea pot fi recuperate în mai puțin de un an.

”După o perioadă progresivă de investiții și de creștere a infrastructurilor la nivel național, a apărut, automat, și nevoia de gestionare, urmărire și optimizare a acestora, de o manieră centralizată și cu ajutorul soluțiilor IoT. În acest context, am dezvoltat platforma IoT Smart CAVI, capabilă să integreze infrastructuri complexe de sisteme de securitate, sisteme de «life safety», sisteme BMS de management al clădirilor, infrastructură IT sau sisteme GPS, pentru un număr considerabil de locații”, spune Fadi Rida, fondator și CEO al Global Technical Group.

Smart CAVI este o platformă IoT deschisă, care oferă posibilitatea integrării parcurilor de echipamente existente, o soluție scalabilă, ce poate funcționa pe orice tip de infrastructură, cum ar fi SaaS, Cloud sau în cadrul unei infrastructuri proprii de servere virtuale sau fizice.

Spre deosebire de alte software-uri disponibile în prezent pe piață, platforma IoT Smart CAVI preia toate feed-urile și semnalele provenite de la echipamente și dispozitive ale diferiților furnizori, le filtrează și apoi transmite rezultatul unor centre de date operaționale, de management, dar și financiare, pentru a oferi o vedere de ansamblu asupra întregului proces legat de infrastructura de securitate.

”În timp ce fiecare industrie se confruntă cu provocări unice, siguranța clienților și a angajaților, protecția activelor companiei și optimizarea operațiunilor de business sunt vitale pentru toate organizațiile de azi. Soluțiile IoT pe care le oferim, dezvoltate și livrate de echipa noastră de ingineri, chiar aici, în Romania, îmbină leadership-ul tehnologic cu expertiza practică pentru a răspunde celor mai complexe nevoi ale întreprinderilor moderne”, adaugă Rida Fadi.

Mai mult, implementarea platformei IoT Smart CAVI scade costurile operaționale asociate securității cu până la 40%. Reducerea costurilor are loc în urma integrărilor sistemelor de securitate, prin:

- crearea unui centru de monitorizare propriu și filtrarea evenimentelor prin CAVI, ceea ce duce la costuri mai mici de monitorizare și de intervenție;

- eliminarea anumitor operațiuni de mentenanță preventivă, care sunt realizate automat prin intermediul CAVI sau sunt posibile de la distanță, de la nivelul dispeceratului;

- reducerea numărului de intervenții corective, urmare a supravegherii operațiunilor de mentenanță, acțiuni care generează reducerea costurilor cu mentenanța echipamentelor de securitate;

- reducerea efectivelor de pază, urmare a supravegherii centralizate și a îmbunătățirii analizelor de risc pe locații.

Totodată, platforma IoT Smart CAVI este instrumentul prin care, la nivel de top management, companiile își pot asuma creșterea performanțelor de securitate, îmbunătățirea imaginii, prin investiții în securitatea și siguranța persoanelor și reducerea riscului operațional prin monitorizarea live 24h/24 a activității în toate locațiile și sediile deținute.