Recrutarea și păstrarea unui angajat este un proces destul de scump. Mai mult, companiile trebuie să știe ce trebuie să facă să-și păstreze oamenii productivi și talentați în organizații.
Un nou studiu realizat de Currys PC World dezvăluie faptul că angajații tineri, ce fac parte din Generația Z, sunt cei mai greu de păstrat în companie. Astfel 88% dintre angajații cu vârste de sub 24 de ani sunt predispuși să părăsească o organizație după doi ani. Mai mult, 1 din 10 angajați ar părăsi compania dacă nu sunt promovați într-un an de la angajare.
Ce vor angajații ca să rămână? Flexibilitate. Tot mai multe persoane își doresc ca jobul să ofere flexibilitate și să poată munci de acasă sau din altă parte. Angajații din prezent nu mai vor să fie legați de birou și să lucreze ore fixe.
Tinerii, dar și cei cu copii, pun foarte mare preț pe balanța dintre muncă și timp liber și mulți aleg să lucreze pentru companii care oferă ore de lucru flexibile și posibilitatea de a lucra remote. Studiul arată că 1 din 10 oameni au trecut la un regim de muncă freelance pentru că le oferă libertate și flexibilitate.
Un alt lucru pe care angajații din prezent îl caută într-o companie este posibilitatea de a progresa și de a avansa în carieră. Oamenii vor să știe că au un loc unde pot avansa și unde pot avea oportunități de training și de învățare.
Cum era de așteptat, majoritatea persoanelor apreciază când sunt lăudați și dacă le sunt oferite bonusuri și premii pentru o performanță bună. Așadar, compania care oferă cel mai bun salariu și cele mai bune beneficii are de câștigat. De exemplu, una din cinci persoane ar călătorii pe terme lung dacă ar știi că s-ar putea întoarce la actualul job. Asta înseamnă că oamenii vor aprecia companiile care oferă posibilitatea luării unui an sabatic.
Într-un final, companiile trebuie să ofere oportunități de avansare în carieră și beneficii competitive ca să-și păstreze angajații motivați. Studiul complet poate fi accesat aici.