Huawei ține un eveniment de prezentare al seriei de telefoane Mate 30 la Munchen pe 19 septembrie, însă nu trebuie să aștepți până atunci dacă ești curios să vezi cum o să arate viitoare smartphone-uri. Noi o să fim prezenți la evenimentul de lansare din Germania și o să vă prezentăm toate informațiile oficiale. Până atunci, să vedem imaginile cu Huawei Mate 30, Mate 30 Pro, Mate 30 Lite și ediția specială Porsche Design.

Compania va lansa trei versiuni ale telefonului și una specială, realizată în colaborare cu firma Porsche Design.

Huawei Mate 30 Pro, cel mai performant telefon Huawei

Huawei Mate 30 Pro este vârful de gamă și imaginile ne sugerează faptul că va avea un display de tip "waterfall", ale cărui margini se revarsă pe lateral. Ecranul ar avea o digonală de 6,8 inchi și o rezoluție Full HD+, iar rata de refresh ar fi de 90 Hz. Designul este similar cu ceea ce am văzut la Oppo sau la Vivo Nex 3. Display-ul are un notch destul de mare, însă acest design ar ascunde trei camere foto frontale: una principală de 32 MP, una ultra wide și un al treilea senzor necunoscut.

Acest ansamblu ar face posibilă existența unui sistem de autentificare facială similar cu cel regăsit pe iPhone. Pe spate vedem același branding Leica și patru senzori foto, aranjați într-un cerc. Se vorbește despre un senzor princpal de 40 MP, un altul ultra wide tot de 40 MP, un senzor telefoto de 8 MP, ce ar fi capabil de un zoom optic 3x, și un senzor de tip time of flight.

La interior este de așteptam să vedem procesorul Kirin 990 5G, 8 GB RAM și 512 GB spațiu de stocare, un senzor de amprentă în ecran și o baterie de 4500 mAh, capabilă de încărcare la 40 de wați pe fir și la 27 de wați wireless. Din păcate, telefonul nu va putea folosi aplicațiile Google și este de așteptat ca Mate 30 Pro să ruleze EMUI 10, bazat pe o versiune golașă a Android 10.

Alt zvon care trebuie confirmat este dispariția butoanelor fizice pentru reglarea volumului și înlocuirea acestora cu o zonă sensibilă la atingere.

Huawei Mate 30 și Huawei Mate 30 Lite

Mate 30 va avea ansamblul foto așezat în cerc pe spate, dar probabil vor fi alți senzor foto. O altă schimbare are loc în față și notchul display-ului va fi mai mic pentru că smartphone-ul nu va avea acel sistem de autentificare facială de pe versiunea Pro. Și acest model va folosi procesorul Kirin 990 5G, dar va avea 6 GB RAM și 128 GB spațiu de stocare.

Mate 30 Lite va fi versiunea cea mai accesibilă a telefonului și va avea un design diferit. În primul rând, display-ul Mate 30 Lite va fi unul perforat și va avea o singură cameră de selfie. Și această versiune va avea patru camere și este de așteptat să vedem o cameră foto de 48 MP, un senzor ultra wide de 8 MP, o cameră macro de 2 MP și un senzor de 2 MP pentru detectarea profunzimii de câmp. Telefonul ar trebui să fie similar cu Nova 5i Pro, ce a fost anunțat în iulie 2019, și care folosea procesorul Kirin 810.

Nu în ultimul rând, Huawei respectă tradiția și oferă și o versiune de Mate, realizată în colaborare cu Porsche Design. Huawei Mate 30 Pro Porsche Design Edition va avea un spate acoperit cu piele și va fi în nuanțe de roșu și negru. Camerele de pe spate nu sunt așezate în acel ansamblu circular. Vom vedea dacă sunt schimbări și la interior sau doar în termeni de design.

Reamintim că aceste telefoane nu vor avea aplicațiile Google, deci nu vei avea Google Play Store, dar nici Gmail sau YouTube pe seria Mate 30. Asta va fi o provocare pentru companie și vom vedea dacă se găsește o soluție pentru această situație.

Încă nu știm prețurile la care se vor vinde aceste telefoane, însă este foarte probabil ca prețurile să fie unele reduse tocmai din cauza faptului că nu există acces la aplicații Google.