Centrul de cercetare și dezvoltare al diviziei Laird CVS din București, inaugurat în 2018, își concentrează activitatea în domeniul telematicii auto, a integrării telefoanelor inteligente și a sistemelor de antenă.

Tranzacția a fost încheiată în luna decembrie 2018, cei de la bpv Grigorescu Ștefănică oferind consultanță juridică pe plan local pentru Molex SUA.

Achiziția diviziei Laird CVS a făcut parte din planul de dezvoltare strategică al companiei Molex, având scopul de a își extinde, astfel, portofoliul de produse destinate industriei auto pentru a putea oferi soluții perfecționate producătorilor auto care dezvoltă vehicule inteligente.

Molex Electronic Technologies, LLC, prezentă în peste 40 de țări, dezvoltă și produce componente electronice precum conectori, ansambluri de cabluri, antene, soluții optice. Compania, fondată în 1938, are sediul central în Lisle, Illinois, SUA și a fost adesea menționată drept un „campion ascuns” al secolului 21. Aceasta este parte din grupul Koch Industries, al doilea cel mai mare grup privat din America.