În cadrul Studio Sessions presented by Burn Energy, Ernesto Ferreyra a ținut sesiuni de producție muzicală, atât individuale, cât și de grup. Fiecare participant a avut oportunitatea de a lucra în mod direct cu acesta pe piesele produse de către ei, de la structurare la sound design, mix & mastering și utilizarea diferilor software-uri care să îi ajută să își îmbunătățească producțiile.

Mentorul a împărtășit cu ei sfaturi legate de procesul de lucru în studio, tehnicile și echipamentele de care aceștia se pot folosi pentru că piesele produse să ajungă la forma dorită. Fiecare beat, sequence și loop, fiecare efect, kick și bass au fost urmărite îndeaproape de Ernesto Ferreyra, iar participanții au lucrat intens la piese aplicând feedback-ul acestuia.

Mixing Sessions presented by Jagermeister a reprezentat partea fun a programului: camerele au fost echipamente cu setup-uri de top pentru DJing, iar una dintre sălile locației a fost transformată într-o scenă privată unde au avut loc sesiuni de back 2 back între artiști și music digging într-o colecție de vinyl-uri. Ernesto Ferreyra a punctat cu fiecare participant în parte tehnicile de mixing, selecția pieselor și lucrurile importante pe care orice artist trebuie să le aibă în vedere atunci când mixează la un eveniment.

Pitch Sessions presented by DjSuperStore a adus în față participanților oamenii cheie din industria internațională, care să îi ajute să atingă următoarele etape din carierele lor. Ralf Kollmann, fondatorul Mobilee Records, unul dintre primele label-uri din industria muzicii electronice care a lansat artiști consacrați, le-a vorbit tinerilor DJi despre strategiile de abordare a label-urilor și a A&R-ilor.

Leo Duarte, Booking Agent în cadrul agenției Artist Alife și tour manager pentru superstarul Locodice, a oferit insight-uri legate de self-management și importantă procesului de promovare de la începutul carierei.

Benni Windelband, Booking Manager la Cocoon, agenția celebrului DJ de techno Sven Vath, și Co-Fondator al hub-ului de muzică BE9, a parcurs împreună cu participanții toți pașii prin care un artist poate ajunge să fie semnat de către un agent de booking.

Ernesto Ferreyra s-a alăturat și el sesiunilor cu un panel în care a vorbit despre evoluția muzicală a unui artist, de la identitate la direcția sound-ului, de la imagine la sănătate fizică și psihică.

„Activitatea noastră de zi cu zi este pentru ei, iar programul a reprezentat un next step care să îi ajute să își transforme pasiunea în business. Industria de DJing se schimbă constant, iar noi trebuie să fim aproape de noul val de artiști și să le oferim susținere prin toate modalitățile posibile. Pitch Control îmbină atât partea care ține de muzică, cât și partea de business, cu mentori care participa activ la procesul de evoluție a industriei de muzică electronică la nivel internațional”, afirmă Robert Graur, fondator Pitch Control și DjSuperStore.

În afară sesiunilor participanțîi au avut la dispoziție echipamente de producție în studio și echipamente de mixat în fiecare camera. Ernesto Ferreyra, DJ și producător la Cadenza Records și owner al propriului label Loosen Up, a fost mentorul care i-a ghidat pe cei 10 participanți în artă producției și a mixing-ului.

În cadrul sesiunilor din studio, participanții au avut posibilitatea de a învață noi tehnici de construcție, structurare, sound design, mixing și mastering chiar de la artist. Totodată, aceștia au interacționat și în cadrul sesiunilor de mixat, unde artistul a împărtășit sfaturi cu privire la selecția pieselor, DJing și atitudinea din spatele pupitrului.

„A fost o experiență de neuitat. Pentru mine a fost un exchange. Și eu am învățat de la ei. M-am întors la citit cărți și la învățat că să le pot oferi sfaturi cât mai personalizate. Sunt tineri care au cunoștințe și resurse pe care eu nu le aveam când mi-am început carieră. Tehnicile lor și creativitatea sunt cele care îi vor face să aducă schimbări în scena locală. În plus, au reușit să formeze relații de prietenie și să schimbe păreri, idei, sfaturi”, a declarat Ernesto Ferreyra, DJ și producător la Cadenza Records.

În urma Pitch Control, participanții vor beneficia de suport constant atât din partea programului, cât și a mentorilor. Următoarea ediție Pitch Control va avea loc pe 14-19 septembrie, la Atra Doftana.