În perioada 14-16, respectiv 21-22 februarie va avea loc cea de-a doua ediție a programului de pre-accelerare InnoEnergy PRIMER.

La acesta se pot înscrie companii, cu precădere start-up-uri cu idei inovatoare din domeniul energiei, mobilității, smart city și domenii conexe. Acestea beneficiază de sesiuni de îndrumare de business pentru a aplica ulterior în programele de accelerare ale EIT InnoEnergy, motorul de inovare pentru energie durabilă în Europa, dar și pentru a atrage finanțări și investiții din partea acestei organizații europene.

Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA, va găzdui această ediție din Brașov. Companiile interesate se pot înscrie aici până pe 12 februarie.

Programul constă în mai multe sesiuni de coaching și workshop-uri pe durata a patru zile, susținute de mentori profesioniști, experți din industrie și antreprenori cu experiență. Pe 22 februarie va avea loc Demo Day, unde fiecare echipă va susține câte un pitch în limba engleză, cu durata de patru minute, urmat de o sesiune de Q&A de trei minute. Demo Day are rolul de a pregăti echipele pentru alte competiții de acest tip și pentru a le ajuta să susțină o prezentare structurată a ideii de business.

”PRIMER este un barem între oportunitățiile ofertite de acceleratorul european InnoEnergy și start-up-uri cu potențial de internaționalizare. Căutăm echipe cu idei inovatoare a căror piață, în momentul de față, poate încă nu este validată, însă tocmai de aceea organizăm acest program de pre-accelerare, implicând mentori cu diferite competențe și experiență de business dovedită. Acești mentori vor avea o abordare personalizată, se vor familiariza cu ideile de afaceri înaintea începerii programului și vor susține participanții pentru a dezvolta un model de business gata de prezentat în fața investitorilor", declară Eniko Matyus, Innovation & Business Creation Specialist InnoEnergy Hub Romania.

În cadrul programului, echipele vor beneficia de:

  • Acces la instrumente și metodologii necesare în dezvoltarea abilităților antreprenoriale și a afacerii;
  • Îndrumare în alegerea și adaptarea unor modelele de afaceri adecvate;
  • Training pentru susținerea pitch-ului;
  • Feedback de la experți din industrie;
  • Îndrumare în elaborarea unui set de livrabile utile în aplicarea la programul de accelerare Highway al EIT InnoEnergy. Acestea includ: scrisoare de intenție, strategie de piață, roadmap, peisaj competitiv care fac parte din seria de documente care sunt solicitate de orice potențial investitor.

După finalizarea programului, echipele vor putea avea acces la următoarele oportunități:

  • Facilitarea conexiunii cu rețeaua internațională InnoEnergy;
  • Îndrumare și suport în aplicarea la programul de accelerare Highway, unde se pot accesa finanțări de până la 150.000 euro;
  • Posibilitatea de a accesa finanțări și de a atrage investiții;
  • Posibilitatea de a participa la faza națională a competiției PowerUp!, în luna mai 2020, la Brașov. Câștigătorul din România va intra în etapa de preselecție pentru finala internațională a competiției, unde premiul cel mare este de 50.000 de euro.

Pe lista mentorilor PRIMER Brașov figurează Delian Coroamă, antreprenor, Owner Webmagnat, care va oferi informații utile despre managementul eficient al afacerilor si team building; Marius Alexa, CEO Arhipelago, care va prezenta metodologia Lean Startup și Canvas Business Model; Adrian Cioroianu, fondator AC KNOWLEDGE, care va vorbi despre concepte precum strategii go-to-market, de vânzări și peisaj competitiv; Marius Geru, antreprenor, Digital Marketing Manager, care va aborda strategii de marketing B2B; Matei Dumitrescu, angel investor, vice președinte Techangels Romania, va prezenta conceptul de roadmap și structura unui pitch deck.

Detalii despre program pot fi găsite pe website, unde inovatorii vor putea aplica până la data de 12 februarie 2020.

Primer este programul de pre-accelerare al InnoEnergy organizat în România de Iceberg, Green Energy Cluster, cu sprijinul Repom.

InnoEnergy, acceleratorul Comisiei Europene focalizat pe inovare în domeniul energiei, reprezintă o inițiativă a Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT) și este finanțat prin programul Horizon 2020.

Rolul InnoEnergy Hub România este de a susține inovatori, cercetatori, startup-uri și companii active în domeniile conexe energiei să dezvolte, îmbunătățească, scaleze și internaționalizeze produsele și serviciile lor.