A doua jumătate a anului adună câteva acceleratoare și programe de interes pentru fondatorii startup-urilor din România. În lista de mai jos, am adunat câteva astfel de evenimente de interes pentru mediul antreprenorilor din România, urmând să facem o actualizare a articolului, în funcție de noutăți și de alte acceleratoare care se vor mai anunța.

Apropo, dacă ai un pont sau am ratat ceva, dă-ne un semn și completăm lista cu recomandarea ta. Scrie-ne la hello@start-up.ro.

1 WE Lead Food

WE Lead Food - program destinat antreprenoarelor din agrifood. Programul e parte din principala rețea a femeilor care lucrează în sectorul alimentar, iar programul WE Lead Food a fost conceput astfel încât să ofere toate instrumentele de care antreprenoarele au nevoie pentru a face cu adevărat diferența în domeniul în care lucrează. Participantele își vor explora sinele antreprenorial și capacitățile de leadership, vor reuși să-și definească viziunea pentru un sistem alimentar mai sustenabil și vor învăța cum să conceapă un plan prin care să-și pună în pactică viziunea.

_____________________

2 Startarium4Good Ambassadors

Startarium4Good Ambassadors - acceleratorul de business pentru misiuni cu impact, caută zece ambasadori locali care să ducă mai departe obiectivele programului stabilite pentru antreprenori sociali și ONG-uri în comunitățile lor. Startarium 4GOOD: Ambassadors își propune să sprijine 100 de organizații locale să își crească impactul și să devină mai sustenabile.

_____________________

3 StepFWD

StepFWD - programul se desfășoară în parteneriat cu Google for Startups, Orange România și Algolia, și își propune să mărească numărul de startup-uri diverse, învățându-le cum să se construiască un startup în mod corespunzător, facilitând legătura cu mentori cu experiență și ajuntându-le să devină investibile. Aplicațiile la programul de pre-accelerare dedicat echipelor diverse - cohorta 2022 sunt deschise online.

______________________

4 BoostUP 2022

BoostUP 2022 - Competiția BoostUP! provoacă antreprenorii, startup-urile sau IMM-urile să vină cu idei noi pentru un sector al industriei manufacturiere mai durabil, rezistent și cu impact social. Participanții vor avea ocazia să se întâlnească cu lideri din industrie, să se conecteze cu investitori și să participe la o competiție de pitchuri cu premii în bani. Înscrierile sunt deschise iar marea finală va avea loc în Atena în octombrie.

______________________

5 Spotlight @ How to Web

Spotlight de la How to Web - Fondatorii celor mai ambițioase startup-uri early stage de tehnologie din Europa Centrală și de Est își pot propulsa business-ul la ediția Spotlight 2022, parte din conferința How to Web. Programul este dedicat startup-urilor early stage, care vor să primească o rundă de investiție. Unul dintre avantajele programului este că nu e doar o competiție cu premiu la final, ci o posibilitate pentru fondatori să se conecteze cu investitori. Cei 40 de fondatori sunt puși în legătură cu investitorii și mentorii potriviți. Aplicațiile sunt deschise și startup-urile s epot înscrie deja în program.

Vezi și acest interviu video start-up.ro cu 2 membre din echipa How to Web ca să afli mai multe despre viitoarea competiție.

______________________

6 Startup Reaktor

Startup Reaktor (Romanian Tech Startups Association) - ROTSA în parteneriat cu Techcelerator și Rōnin lansează Startup Reaktor, o platformă de incubare adresată startup-urilor de tehnologie din Europa Centrală și de Est aflate la început de drum.Obiectivul programului este ca în următorii trei ani să identifice aproximativ 200 de startup-uri pe care să le dezvolte prin programe de educație antreprenorială și oferirea accesului la investitori, acceleratoare, universități și instituții media din regiune.

______________________

7 ChallengEIT

ChallengEIT - este un program care iși propune să identifice startup-uri, spin-off-uri sau întreprinderi mici și mijlocii care au soluții funcționale din domeniul sănătății pe care doresc să le dezvolte și să le introducă pe piețele europene în care Novartis activează. ChallengEIT caută idei noi pentru îmbunătățirea serviciilor medicale oferite pacienților, printr-un acces optimizat la servicii de sănătate, diagnostic precis și la timp și un răspuns mai bun la tratament. Participanții selectați vor beneficia de servicii personalizate, printre care se numără: conectare cu mentorii EIT și Novartis, acces la rețeaua EIT de alumni și date, cu rolul de a valida și a îmbunătăți conceptul, produsul și soluția de afaceri. În plus, echipa câștigătoare va avea șansa de a obține finanțare și de a lucra cu BIOME pentru a-și șlefui proiectul de tip proof of concept.

______________________

8 Black Sea ClimAccelerator 2022

Black Sea ClimAccelerator - este cel mai complex accelerator din România și Bulgaria pentru startupurile care folosesc inovația și tehnologia pentru a crea un viitor mai verde.

Aflat la cea de-a doua ediție, programul oferă sprijin pentru accelerarea soluțiilor din 3 stadii diferite de dezvoltare, acces la know-how, o rețea de consultanți, mentori și investitori și o finanțare totală de 300.000 de euro, cu finanțare în valoare de 20.000 de euro pentru fiecare startup și extra servicii din partea EIT Climate-KIC. Acceleratorul oferă 6 locuri pentru startupuri care au un prototip validat în piață, susținând astfel inovațiile care contribuie la atingerea obiectivului de neutralitate climatică în Europa.

În acest moment, înscrierile sunt deschise pentru categoriile MVP și Growth.