Prin intermediul acestui program, 336 persoane fizice care intenționează să înființeze o afacerere non-agricolă în mediul urban și își au reședința sau domiciliul în regiunea Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman) vor fi selectate să participe la cursuri de formare antreprenorială și vor intra în cursa obținerii unei finanțări de 40.000 euro (echivalentul a 178.340 lei, calculat la cursul euro utilizat la depunerea proiectului).

În plus, după deschiderea afacerii, veți beneficia de un program de monitorizare a acesteia.

Potrivit reprezentanților patronatului, 42 de planuri de afaceri vor fi selectate în vederea acordării finanțării nerambursabile.

Criterii de înscriere în programul START pentru afacerea ta

  • Să fiți somer, persoană inactivă (persoană care nu figurează cu venituri impozabile, casnic/ă, elev/ă, student/ă, pensionar/ă), angajat sau persoană care desfășoară o activitate independentă.
  • Să aveți vârsta între 18 și 64 ani și domiciliul/reședința în regiunea Sud Muntenia.

Pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a vă înscrie în program

  1. Accesați acest link și completați documente anexate.
  2. Transmiteți dosarul de candidatură pe adresa de e-mail a biroului județean de care aparțineți (datele de contact le găsiți accesând link-ul birouri județene).
  3. După verificarea documentelor de către Expertul grup țintă și constatarea conformității acestora, depuneți dosarul de candidatură la adresa biroului județean de recrutare de care aparțineți.

Cum vă va ajuta proiectul să va deschideți o afacere?

  • Veți beneficia de consiliere, consultanță, mentorat pentru consolidarea și punerea în aplicare a planului de afaceri;
  • Veți participa la stagii de practică în întreprinderi reale;
  • Veți urma gratuit un curs de competențe antreprenoriale;
  • Veți dobândi abilități practice în domeniul în care vă veți demara noua afacere;
  • Veți fi sprijinit în scopul înființării afacerii.

Pentru mai multe informații cu privire la aceast proiect o puteți contacta pe Andreea Melinte – Coordonator activitate informare, la adresa de mail: andreea.melinte@ptir.ro.

Metodologie de selecție by Oana Cosman on Scribd