Programul este implementat în colaborare cu instituții și asociații din România, precum Universitatea Babeș Bolyai, Global Shapers București, AIESEC România și Cluj Startups.

În cadrul programului Young Entrepreneurs, tinerii cu vârsta cuprinsă între 16-24 de ani urmează o serie de cursuri practice și ateliere pentru a învăța ce presupune crearea unei echipe și dezvoltarea unei afaceri. Programul acoperă subiecte precum: începerea unei afaceri, opțiuni de finanțare, vânzări, productivitate, precum și cultură organizațională și stabilirea unor valori sănătoase.

Participanții au acces la peste 10 mentori și vor putea interacționa atât la atelierele online, cât și la cele fizice.

În 2022 au fost peste 300 de aplicanți, printre care și Raul Ștefan Pop, co-fondatorul 360 panorama: Pentru mine, Programul Young Entrepreneurs a fost cea mai mare oportunitate la care am participat anul trecut. Pe lângă informațiile valoroase și viziunea internațională de care am avut parte, am legat conexiuni strânse atât cu tinerii, cât și cu antreprenorii din program. Dacă ar fi să descriu în 3 cuvinte experiența avută aș spune: oameni, energie, acțiune.

Programul se desfășoară în 3 etape. Între 16 aprilie - 29 mai participanții vor lua parte la ateliere online iar între 17 - 27 iulie sau 31 iulie - 9 august vor fi o serie de întâlniri fizice. Etapa a treia este una optională și presupune participarea la pre-accelerator și comunitatea de Alumni.

Prima etapă este gratuită, iar etapa a doua include o taxă de participare. Pentru etapa a doua Startup Wise Guys pune la dispoziție o serie de burse participanților.

Tinerii interesați pot aplica aici până în 27 Aprilie.

Young Entrepreneurs este implementat de Fundația Startup Wise Guys, fondată în 2021, o ramură non-profit a fondului de investiții Startup Wise Guys, cu misiunea de a susține și dezvolta ecosistemul de startup. În prezent organizația a ajuns la peste 20 000 de oameni din peste 30 de țări.