Astfel, dronele vor fi folosite pentru a transporta echipamente de protecție și teste pentru detectarea Covid-19 unui spital aflat pe o insulă din Scoția.

Până pe data de 5 iunie, colete cu măști și teste vor fi transferate între Oban, o localitate de pe continent (Argyll) și Isle of Mull.

”Călătoria”, care în mod tradițional implică o călătorie cu mașina și un transfer cu feribotul și durează cam 45 de minute, ar trebui să-i ia dronei care transportă coletele circa 15 minute.

Odată încheiat cu succes, acest proiect pilot ar putea avea ca rezultat folosirea la scară largă a dronelor pentru transportul de echipamente medicale sau medicamente.

În cadrul proiectului din Marea Britanie sunt implicate Argyll and Bute Health and Social Care Partnership (HSCP), parte din sistemul de asistență medicală de stat în Regatul Unit, consiliul din Argyll și Bute, precum și o serie de companii private.

Skyports, o companie care pune la dispoziție drone pentru livrarea de marfă, oferă dronele produse de Wingcopter (acestea au mai fost folosite pentru a face livrări și au dovedit faptul că pot duce la bun sfârșit o astfel de operațiune), iar Thales, o companie franceză cu activități și în domeniul aerospațial, a oferit platforma de operațiuni prin care vor fi controlate zborurile dronelor.

Zborurile test au fost aprobate de Autoritatea Aeronautică Civilă din Marea Britanie.

În cadrul testelor vor fi realizate zboruri dus-întors între continent și insulă, aflată la o distanță de 16 kilometri. Serviciul ar putea reduce timpul de livrare tradițional, care durează și până la 6 ore, la numai 15 minute.