QBoat Sunny se poate conecta la plăci de dezvoltare IoT, dispozitive și aplicații. Acesta poate fi folosit ca server pentru aplicații IoT private sau la scară mică sau pentru un nod/gateway de tip fog computing în medii IoT mari/publice. Mini-serverul QBoat Sunny poate aduce economii importante la nivelul costului lățimii de bandă și al costurilor de cloud computing pentru dezvoltatori, putând fi integrat în diverse scenarii de utilizare.

QBoat Sunny are un procesor Annapurna Labs AL-314, 2 GB de memorie RAM și a două sloturi M.2 SATA pentru SSD (lungimi 2260 și 2280). În plus, QBoat Sunny este echipat cu trei porturi 1000BASE-T, două porturi USB 3.1 Gen 1 Type A și un slot M.2 pentru instalarea modulelor wireless (cu lungime 2230). QBoat Sunny utilizează QTS Lite, o versiune mai puțin complexă a premiatului sistem de operare QTS, dezvoltat de QNAP. QTS Lite nu numai că păstrează funcționalitatea centrală a QTS (inclusiv File Station, Storage Manager, Network & Virtual Switch și App Center), dar oferă și Container Station și QIoT Suite Lite pentru dezvoltatorii IoT. QBoat Sunny oferă performanțe hardware/software excelente și extensibilitate pentru construirea de scenarii versatile IoT pentru a eficientiza dezvoltarea și pentru a face Internetul mai accesibil și mai distractiv pentru toată lumea.

QBoat Sunny oferă funcționalitate completă la un preț accesibil. Acesta poate fi folosit ca server central securizat și eficient din punct de vedere al costurilor într-o soluție cloud IoT la scară mică sau privată și ca un server pentru fog computing sau edge computing, ori un gateway pentru relee și filtrare de date într-un cluster IoT public sau de mari dimensiuni. Cheltuielile unui cloud public, cum ar fi procesarea și taxele de lățime de bandă, pot fi păstrate la minimum, iar resursele pot fi distribuite și utilizate într-un mod mai eficient.

Container Station este soluția ușoară de virtualizare a QNAP pentru containerele Docker și LXC. Dezvoltatorii pot migra cu ușurință aplicațiile în QBoat Sunny fără a le reface. De asemenea, Docker Hub oferă containere versatile care pot fi descărcate în Container Station și folosite imediat. QIoT Suite Lite este pachetul integrat IoT exclusiv QNAP, construit cu aplicații populare de tip open source IoT, cum ar fi Node-RED și Freeboard, pentru a face față tuturor etapelor de dezvoltare a unui proiect IoT într-o singură interfață. Producătorii amatori pot beneficia de QIoT Suite Lite și își pot construi cu ușurință primele aplicații IoT și apoi le pot extinde pe măsura creșterii proiectului lor.