Gama oferă patru compartimente pentru hard disk-uri SATA de 3,5" și cinci compartimente de unități SATA de 2,5" pentru SSD-uri, permițându-le utilizatorilor să activeze caching și tehnologia de auto-alocare a nivelurilor de stocare Qtier și să beneficieze de tehnologia software QNAP de "extra over-provisioning" pe SSD (o extra alocare adițională celei integrate în SSD). TS-977XU furnizează și aplicații de virtualizare bine adaptate, oferindu-le companiilor o soluție de stocare extrem de eficientă, inclusiv din perspectiva costurilor.

Seria TS-977XU este disponibilă cu procesoare AMD Ryzen 3 1200 și Ryzen 5 2600 cu până la 6 nuclee / 12 fire de execuție. Structura hibridă le permite utilizatorilor să combine avantajele hard disk-urilor de 3,5" de înaltă capacitate cu cele ale SSD-urilor de 2,5" de înaltă performanță, pentru a optimiza performanța stocării, mai ales în aplicații. TS-977XU oferă noua tehnologie software "SSD extra over-provisioning (OP)", ce le permite utilizatorilor să aloce spațiu OP suplimentar SSD-urilor, pentru atingerea unor performanțe și durate de viață de nivel "enterprise" folosind SSD-uri dedicate consumatorilor.

TS-977XU oferă porturi de rețea Mellanox ConnectX-4 Lx 10GbE duale, prin care utilizatorii beneficiază de conectivitate de mare viteză și flexibilitate sporită în rețea. Este disponibil și un slot PCIe pentru instalarea unei plăci de extensie QM2, a uneia USB 3.1 Gen 2 (10Gbps), de rețea wireless sau chiar a unei plăci video "entry-level" cu profil redus.

Seria TS-977XU poate găzdui mașini virtuale și containere, oferindu-le utilizatorilor un potențial de utilizare mai mare, consolidând mai multe servicii într-o singură mașină de calcul. Sunt suportate snapshot-urile și backup-urile mașinilor virtuale pentru gestionarea completă a virtualizării. TS-977XU-RP (echipat cu procesor Ryzen 5 2600) are o sursă de alimentare redundantă și suportă Virtual QTS. Acesta permite rularea mai multor sisteme de operare QTS virtuale într-un singur NAS, oferind beneficii de partajare a resurselor (CPU, memorie, rețele), implementarea flexibilă a aplicațiilor și economii de energie, cost și spațiu.