Nu, asta nu e o glumă. start-up.ro este o echipă alcătuită din membri serioși care își fac treaba cu profesionalism maxim, indiferent de zi *grabs beer*.

Acestea fiind spuse, am alcătuit o listă cu cele mai comice momente ale zilei. Companii mari și mici au profitat de faptul că este ziua internațională a păcălelilor și au lansat campanii amuzante în media. Sigur că am mai scăpat câteva dintre ele, nu înjurați. Articolul a fost redactat în grabă deoarece se apropie rapid ora mesei și azi avem șaorma de vită și berbecuț în meniu.

CERN

Laboratorul elvețian din care face parte și LHC (Large Hadron Collider) a anunțat astăzi descoperirea Forței. Nu, nu este vorba de un principiu nou în fizică, ci de mitica forță din celebra serie SF Star Wars. ”Foarte impresionant, rezultatul este”, a declarat pentru CERN un anume purtător de cuvânt mic și verde. De altfel, descoperirea este anunțată ca fiind una fundamentală pentru noi, conform teoreticianului Ben Kenobi, profesor în cadrul Universității Mos Eisley de pe Tatooine.

cern
Un fizicist CERN, încălzindu-și cafeaua în stilul Împăratului. Sursă foto: CERN

Mark Zuckerberg x H&M

Chiar dacă gluma nu este una lansată de retailerul de haine suedez, aceasta a ajuns rapid virală pe internet. Încă nu se știe cine a creat site-ul, însă cu siguranță vorbim de un tip mult mai creativ în materie de vestimentație decât CEO-ul Facebook. Colecția cuprinde 7 tricouri gri simple de bumbac și o pereche de blugi clasici. De ce să ne complicăm viața fără motiv?

zuck
Sursă foto: http://markforhm.com

Razer Breadwinner

Faimosul producător de echipament pentru gameri este recunoscut pentru produsele pe care le lansaează an de an pe întâi aprilie. Razer a fost printre primele companii care au văzut ziua internațională a păcălelii ca pe o oportunitate de marketing. Au lansat în trecut faimosul Razer Venom. Un drog verde, care injectat în tine te lasă să te joci de trei ori mai mult ca până acum. Acum au lansat un toaster. Așa, random, doar pentru că gamerii mănâncă pâine prăjită. Bread to win! Acum cu suport integrat pentru Razer Venom.

razer
Teamder

Era s-o încasăm rău pe asta. Teamder este un Tinder pentru echipe. Te-ai plictisit de jobul tău ordinar și vrei să-ți faci un startup? Punctul de plecare e cel mai important, iar Teamder promite solemn să îți rezolve rapid și eficient această problemă. Ainevoie de un CTO? Nimic mai simplu! Dai swipe left sau right, aaaaand it's a match! #Utile.

UBER LLAMA

Uber a decis să înlocuiească transportul convențional cu ceva mai aparte, și anume cu o lamă. Nu, nu Gillette, animalul. Faza e parțial adevărată. Dacă comanzi serviciul Uber Llama, un șofer te va prelua și te va duce la clădirea ArtMark, acolo unde te așteaptă o lamă. Îți poți face poze cu ea, și o poți admira în toată splendoarea ei de animal maiestuos.

uber
O lamă. Sursă foto: newsroom.uber.com

NIVELU' DOI

Vechiul Level a revenit pe piață! Fresh și rebranduit, NIVELU' DOI apelează la nostalgicii din noi care vor să simtă la mână și să miroasă o revistă în cel mai clasic sens cu putință. Însă cu puțin timp înainte de lansarea următorului număr, conducerea revistei a suferit un impact destul de semnificativ. Noul redactor șef al gamerilor este Măritul Cthulhu. Acesta a dat deja primele declarații din noua sa postură: ”Ph’nglui mglw’nafh Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhtagn!”. Mai multe detalii puteți citi aici.

level
Sursă foto: nivelul2.ro

Pornhub

Fără a fi nevoie de alte prezentări, unul dintre cele mai accesate site-uri de mulți utilizatori fini ai internetului, mai puțin eu, a lansat o campanie inedită. Cornhub este un portal de pornografie care te-ar putea interesa foarte mult dacă se întâmplă să fii un porumb aflat în pauză. Însă, după cum știm, porumbul este o legumă și nu poate citi acest text. Până când va suferi mutații genetice și va acapara planeta, gustoasa legumă a devenit subiect de glume. Iată că a sosit și momentul în care pun un link la Pornhub pe start-up.ro.

pornhub
Poliția Română

Dacă până acum am vorbit de companii și, parțial, de un anume individ care a decis să-l ia la mișto pe Mark Zukerberg pentru alegerile vestimentare, a sosit și rândul unei instituții publice autohtone să tracă la glume. Până de curând, MApN era renumit pentru lipsa de transparență și pentru rigiditate. Însă iată că se fac eforturi serioase pentru a se schimba această direcție. Contul oficial de Facebook al Ministerului a postat o poză cu renumitul polițist Marian Godină în straie militare, explicând că acesta a dorit o schimbare de profesie. ”Suntem convinşi că, după proxima misiune în teatrul de operaţii Afganistan, Marian va fi trăit suficiente experienţe pentru a le aşterne într-o noua carte. De ce nu, «Flash-uri din Afganistan»?” 

godină

Aaaaand then there's Google care face mișto de hipsterii din Amsterdam și de obsesia lor pentru biciclete.