Locuitorii din 103 orașe ale României pot folosi voucherele Rabla pentru a pleca, pe loc, cu produsul dorit din magazin. Valorificând voucherele primite în cadrul programului, clienții își pot înlocui electrocasnicele și televizoarele vechi, la prețuri modice.

„Durata medie de utilizare pentru mașini de spălat și combine frigorifice este de 6-8 ani, iar românii le înlocuiesc după 10-12 ani. Astfel, programul Rabla pentru electrocasnice este benefic atât pentru mediu, cât și pentru clienți, care își pot achiziționa și mașini de spălat vase, aparate de aer condiționat și televizoare de ultimă generație, la prețuri considerabil mai mici”, a declarat Dragoș Sîrbu, CEO Flanco. „Spre exemplu, vor fi televizoare de 81 cm pentru care clientul va plăti doar 299 lei sau mașini de spălat pentru care clienții vor achita doar 50% din preț”.

Finanțarea se acordă de către Administrația Fondului de Mediu sub formă de vouchere valorice, pentru achiziționarea de echipamente electrice și electrocasnice de uz casnic din următoarele categorii: mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase, frigidere, congelatoare, combine frigorifice, lăzi frigorifice, aparate de aer condiționat și televizoare. Valoarea voucherelor este stabilită pe baza gradului de eficiență energetică, astfel:

  • 200 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++ și televizoare cu eficiența energetică A sau A+;
  • 300 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++, mașini de spălat vase cu eficiența energetică A++, frigidere, combine frigorifice, lăzi frigorifice și congelatoare cu eficienţa energetică A++;
  • 400 lei pentru mașini de spălat vase cu eficiența energetică A+++, frigidere, combine frigorifice și lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A+++, aparate de aer condiţionat (inclusiv portabile) cu eficienţa energetică la răcire A++ sau A+++, televizoare cu eficiență energetică A++ sau A+++.

Odată ce au intrat în posesia voucherului, clienții au la dispoziție 15 zile pentru a-l utiliza. În magazinele fizice, consultanții de vânzări Flanco vor consilia și îndruma clienții pentru finalizarea procedurii și pentru cumpărarea produsului dorit.

„Noi le punem la dispoziție clienților noștri cea mai extinsă rețea electro-IT din România: 143 de magazine situate în 103 orașe ale țării. Dar și, în premieră de la această ediție, magazinul online flanco.ro, de unde își pot achiziționa electrocasnice noi pe baza voucherelor Rabla”, completează Dragoș Sîrbu.

Tot în premieră, retailerul a dezvoltat împreună cu partenerul financiar Cetelem o ofertă de finanțare dedicată, Creditul Rabla pentru Electrocasnice, prin care oferă clienților costuri reduse de finanțare la achiziția produselor cu o valoare de peste 1.500 lei incluse în program.

Înscrierile în programul Rabla pentru electrocasnice se deschid vineri, 24 mai, și se fac prin intermediul aplicației disponibile aici: ww.afm.ro. După parcurgerea pașilor și completarea datelor solicitate, va fi generat automat un mesaj de confirmare, care conține numărul unic al înscrierii și codul unic de accesare. Aceste informații trebuie reținute, fiind necesare pentru autentificarea ulterioară în contul AFM, pentru obținerea voucherului. Pe măsură ce primește cereri, AFM va aproba finanțările și va afișa lista solicitanților cu finanțări aprobate, pe website-ul menționat. Odată ce se regăsește pe lista finanțărilor aprobate, solicitantul trebuie să se autentifice în cont, unde va regăsi voucherul.