Altex oferă ocazia românilor să renunțe la aparatele uzate, mari consumatoare de energie electrică, și să le înlocuiască cu produse de ultimă generație, cu impact minim asupra mediul înconjurător prin intermediul campaniei Rabla pentru electrocasnice.

În 2019, Altex a ridicat de la clienții săi peste 16.000 de tone de DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electrocasnice), respectiv 360.000 de aparate electrice și electrocasnice.

Astfel, până la data de 31 decembrie 2020, Altex România, împreună cu ECOTIC, organizație non-profit de colectare și valorificare a deșeurilor de echipamente electrice și electrocasnice, reciclează aparatele vechi, poluante, de mari dimensiuni, totul pentru un mediu curat și protejat.

Rabla pentru electrocasnice - serviciu de reciclare

În această perioadă, retailerul pune la dispoziția clienților din toată țara un serviciu complet de colectare și reciclare a echipamentelor vechi, prin parteneriatul cu ECOTIC, și oferă în schimb un voucher valoric, care poate fi folosit la achiziția de produse din rețeaua de magazine Altex și Media Galaxy, dar și online pe https://altex.ro/ și https://mediagalaxy.ro/.

”În fiecare an, numărul deșeurilor de echipamente electrice și electrocasnice (DEEE) care ajung la groapile de gunoi este din ce în ce mai mare. Un motiv de serioasă îngrijorare, ținând cont că astfel de articole poluante amenință bunăstarea habitatelor naturale și, implicit, sănătatea umană. Aceste echipamente uzate conțin substanțe toxice, metale grele sau substanțe bromurate și compuși care contribuie la încălzirea globală. Prin parteneriatul cu organizația ECOTIC ne-am asumat o responsabilitate în ceea ce privește managementul deșeurilor electronice și al bateriilor uzate. Prin programul de reciclare rabla pentru Electrocasnice venim în întâmpinarea clienților noștri din țară cu un serviciu integral de colectare selectivă a electrocasnicelor vechi și îi susținem financiar în procesul de achiziționare a unui aparat nou, cu clasă energetică mai bună. În plus, alături de ECOTIC, susținem o dezvoltare sustenabilă a comunității, asigurându-ne că deșeurile periculoase colectate sunt valorificate, iar materiile prime secundare se reîntorc în circuitul economic”, a declarat Edvin Abdulachim, Director Comercial Altex România.

”Misiunea noastră este de a colecta și recicla cât mai multe cantități de deșeuri electrice și electronice în scopul protecției mediului și valorificării resurselor. Împreună cu partenerii noștri sprijinim comunitatea și încurajăm cetățenii să participe conștient la colectarea și reciclarea corectă a acestei categorii de deșeuri. Viziunea noastră pentru un mediu curat este împărtășită de retailer-ul Altex, formând astfel cadrul ideal pentru un parteneriat eficient, unul dintre cele mai vechi pe care organizația ECOTIC le are”, a spus Valentin Negoiță, Președinte ECOTIC România.

Rabla pentru electrocasnice - cum primești voucher-ul

Pentru a intra în posesia voucherului în valoare de 150 de lei din cadrul campaniei Rabla pentru electrocasnice, consumatorii trebuie să predea echipamentul vechi din categoria electrocasnicelor mari.

Printre produsele incluse în campanie se numără frigidere, combine frigorifice, congelatoare, lăzi frigorifice, mașini de spălat rufe automate, uscătoare de rufe automate sau mașini de spălat vase, toate integrând tehnologii sau inovații sustenabile. Mai multe informații despre xampania Rabla pentru electrocasnice oferit de Altex se regăsesc în Regulamentul campaniei.

De la prima campanie de reciclare, inițiată în urmă cu șapte ani și până în prezent, au fost colectate și reciclate peste 82.000 de tone de electrocasnice uzate.