Aceasta aduce noi niveluri de performanță și funcții avansate pentru designeri 3D, arhitecți și ingineri, dar și pentru cei care lucrează în VR (realitate virtuală) pentru a accelera procesele de creație și ciclurile de dezvoltare a produselor.

Radeon Pro W5700 are 8 GB memorie RAM GDDR6 256 bit și o lățime de bandă de până la 448 GB/s

Printre funcțiile cele mai importante ale Radeon Pro W5700, bazată pe arhitectura AMD RDNA, se numără:

Arhitectura AMD RDNA – livrează o performanță cu până la 25% mai mare per-clock, și o performanță mai mare cu până la 41% per-watt decât generațiile precedente bazate pe arhitectura GCN (Graphics Core Next).

PCIe 4.0 High-bandwith – Radeon Pro W5700 este prima placă video destinată PC-urilor de tip „workstation” care suportă PCIe 4.0, livrând o lățime de bandă dublă pentru a asigura o performanță fluidă în aplicațiile care solicită în mod deosebit GPU-ul.

Eficiență energetică – Software-ul Radeon Pro for Enterprise, combinat cu arhitectura AMD RDNA bazată pe procesul de fabricare de 7nm, livrează o eficiență energetică a sistemului cu 18% mai mare decât concurența directă.

Multitasking accelerat CPU/GPU – O performanță deosebită în multitasking ajută sistemul să livreze de 5.6 ori mai rapid rezultate în application workflow decât concurența directă în benchmark-ul SPECviewperf 13.

AMD Radeon Pro W5700 este disponibilă la un preț recomandat de 800 de dolari.