„Telefonul mobil a devenit, pe rând, cameră foto, computer, televizor, iar acum vedem cum preia și funcția de card bancar. Tehnologia evoluează, iar comportamentele clienților se schimbă, inclusiv atunci când vine vorba de plăți. De astăzi, clienții Raiffeisen Bank vor putea plăti cu telefonul, la POS. Simplu, rapid și la fel de sigur ca atunci fac o plată cu cardul. RaiPay vine natural să completeze suita de aplicații digitale lansate anul acesta, după ce, din luna mai, le-am prezentat clienților noștri noile aplicații de internet și mobile banking”, a spus Steven van Groningen, Președinte și CEO Raiffeisen Bank România.

Aplicația RaiPay este rezultatul colaborării unei echipe internaționale, fiind dezvoltată la nivelul grupului Raiffeisen Bank Internațional și va fi folosită în alte trei țări: Cehia, Bulgaria și Serbia. RaiPay este o aplicație de sine stătătoare, dedicată clienților care au smartphone-uri cu sistem de operare Android, cel puțin versiunea 5.0.

Pentru a putea plăti cu telefonul, utilizatorii RaiPay au de urmat trei pași simpli: descărcă aplicația din Google Play Store, adaugă cardurile, de debit ori de credit, de persoană fizică sau juridică, și pot începe cumpărăturile. Cei care au un card de cumpărături Raiffeisen Bank pot face inclusiv plăți în rate fără dobândă, direct cu telefonul.

Față de alte aplicații de plată cu telefonul, RaiPay permite o înregistrare foarte rapidă a cardurilor, prin tehnologia NFC (Near Field Communication-comunicare în câmp apropiat), aceeași tehnologie folosită și pentru plata la POS cu telefonul. Cu ajutorul aplicației RaiPay, clienții pot avea toate cardurile Raiffeisen Bank la îndemână, online, fără a mai fi necesar să le folosească și pe cele fizice.

Plata cu telefonul este la fel de simplă ca o plată contactless cu cardul. Pentru a face o plată, clienții apropie smartphone-ul de POS și aprind ecranul. Pentru plățile mai mari de 100 de lei este necesară deblocarea ecranului, iar pentru plățile de peste 500 lei se va cere autorizarea prin introducerea parolei aplicației. Clientul poate face câteva plăți succesive sub 100 lei doar cu aprinderea ecranului telefonului, după care se solicită autentificare, indiferent de valoarea plătii.

Chiar dacă smartphone-ul nu este conectat la internet, cu RaiPay se pot face până la 10 plăți la POS, după care se va solicita conectarea la internet.

Utilizarea RaiPay este gratuită, atât în țară, cât și în străinătate, iar plățile cu telefonul mobil sunt realizate fără taxe sau comisioane. Aplicația este disponibilă atât în limbă română cât și în engleză.