România are un ecosistem de healthtech în plină expansiune, crescând treptat și atrăgând mai mult interes din partea investitorilor, dar și a antreprenorilor care primesc susținerea de care au nevoie pentru a-și pune ideile în aplicare.

În același timp, concluziile raportului din acest an arată că România se află încă într-un stadiu incipient în ceea ce privește inovația în sănătate, comparat cu alte țări, însă tot mai multe startup-uri românești ating următorul nivel de finanțare și se extind dincolo de granițele țării.

Romanian HealthTech Startup Ecosystem Report conține o listă cu 80 startup-uri din domeniul sănătății, noile tendințe și observații asupra ecosistemului, proiecte de suport și perspective de viitor.

Cea de-a doua ediție a raportului include o hartă care prezintă 80 de startup-uri care lucrează pentru a rezolva diverse probleme de sănătate din România.

”Sperăm ca prin evidențierea acestor startupuri să putem încuraja inovația și creșterea în continuare în sectorul sănătății din România. În general, suntem plăcut surprinși de progresele înregistrate până în prezent și așteptăm cu nerăbdare să vedem cum aceste startupuri continuă să aibă un impact pozitiv asupra rezultatelor din domeniul sănătății din România”, spune Mircea Vădan, manager al Activize.

În 13 martie, începând cu ora 18:00 la Stup, va avea loc evenimentul dedicat prezentării acestui raport, dar și discuțiilor cu invitații despre inovația în sănătate, alături de prezentarea unor startup-uri de tehnologie din domeniu.