Cu o experiență profesională de treisprezece ani în industria de servicii financiare, retail, şi comerţ online, Rareş Florea va superviza strategia comercială a Domeniilor Averești în România și va coordona totodată procesul de expansiune și în alte țări din Europa sau Asia.

Domeniile Averești sunt deținute de Constantin Duluțe. Afacerea va fi condusă astfel în familie.

Modele de business evoluează rapid în industria de larg consum, iar noua poziție mă responsabilizează și mai mult, fiind vorba de business-ul nostru de familie. Noua funcție aduce cu sine provocări, dar și șansa de valorifica experiența acumulată până acum în transformarea și maturizarea acestui segment de piață, care are un potențial de creștere uriaș. Dintotdeauna am fost adeptul unei culturi antreprenoriale, care pune pe primul loc oamenii și posibilitatea de a gândi și implementa acțiuni clare într-un timp scurt, mentalitate pe care cu siguranță am regasit-o și în cadrul noii echipe”, menționează Rareș Florea.

Absolvent al Universităţii Bucureşti, Facultatea de Administraţie Publică, Rareş a intrat în contact cu mediul de afaceri internaţional încă de la primul loc de muncă, gestionând, pentru echipele din care a făcut parte, relaţia comercială cu parteneri strategici din România și Europa Centrală şi de Vest. Și-a consolidat ascensiunea profesională ocupând poziţii cheie în cadrul mai multor companii de top precum Eurobank EFG (Bancpost), Groupon, PayU (Naspers Group), Vector Watch supervizând relaţia de business cu echipe locale și internaţionale. În 2017, odată cu achiziția Vector Watch de către compania americană Fitbit, Rareş a ocupat poziția de Regional Country Manager CEE, fiind responsabil cu performanţa si strategia comercială a companiei în 19 țări din Europa Centrală şi de Est.

Cu o tradiție ce datează din anii 1874, Domeniile Averești a intrat pe piața de larg consum în anul 2010, în urma investițiilor de modernizare și extindere ale actualului proprietar, Constantin Duluțe. Portofoliul producătorului din zona Huși numără peste 20 de vinuri din soiuri românești și internaționale, printre care s-au remarcat încă de la început soiurile locale: Busuioaca de Bohotin și Zghihara de Huși.

Cea mai mare plantație de Busuioacă (130 hectare), 35 hectare cu Zghihară și alte 485 de hectare din soiurile de Fetească Regală, Fetească Neagră și Sauvignon Blanc, Merlot precum și altele, alcătuiesc totalul de 650 de hectare denumite astăzi Domeniile Averești. Îngrijirea viței de vie, vinificarea, îmbutelierea și comercializarea celor peste 5 milioane de litri produși aici sunt asigurate de 50 de angajați permanenți și peste 120 de colaboratori.