Instant Games vor putea fi jucate direct din aplicația Razer Cortex, fără să fie necesară descărcarea de fișiere extra. Fiecare dintre turneele disponibile oferă mai multe premii sub formă de Razer Silver, ce pot fi preschimbate într-o varietate de produse hardware sau acesorii Razer, dar și premii digitale.

Lansat simultan cu Cortex Instant Games Tournaments, Razer a prezentat și primul joc din istorie construit în jurul lui Sneki Snek, mascota deosebit de populară a companiei, care a devenit simbolul eforturilor de conservare a mediului înconjurător. Sneki Snek Adventure este disponibil deja, urmând ca în curând să debuteze și primele turnee în scop caritabil, exclusiv pe Razer Cortex. Instant Game-ul îi provoacă pe utilizatori să-l controleze pe Sneki Snek, să-l ferească de obstacolele otrăvite, în timp ce adună semințe, cu scopul de a obține cât mai multe puncte bonus. Clasamentul turneelor este actualizat în timp real, astfel încât jucătorii să fie la curent cu șansa lor de a câștiga premiile Razer Silver. Toate încasările generate de Sneki Snek Adventure vor fi donate către Conservation International ca parte a eforturilor Razer de a implementa noi măsuri de sustenabilitate și de a reduce amprenta de carbon a companiei.

În momentul lansării, Cortex Instant Games va găzdui în mod constant turnee, având peste 100 de jocuri gratuite ce acoperă o gamă variată de genuri. Catalogul va fi extins în mod continuu cu noi jocuri și competiții, pentru a oferi experiențe noi și variate.

“Interacțiunea cu milioane de utilizatori prin aplicația Razer Cortex, ne-a confirmat că jucătorilor le place provocarea, indiferent de unde se află sau ce platformă folosesc. Astfel, am profitat de oportunitatea de a lansa gaming-ul competitiv la nivel casual, adresându-ne în mod direct unei comunități, care nu doar că e pregătită, dar e și entuziasmată,” a declarat Quyen Quach, Senior Director of Software în cadrul Razer. “Razer Cortex oferă experiențe și recompense într-o manieră unică, specifică Razer, profitând din plin de potențialul ecosistemului nostru de hardware, software și servicii interconectate.”

Pentru a realiza Cortex Instant Games Tournaments, Razer a încheiat un parteneriat cu Goama, care se poate mândri cu un catalog impresionant de jocuri hypercasual, dar și cu abilitatea de a organiza turnee. Goama oferă un mediu gamificat avansat care transformă orice aplicație, oferind oportunități extinse de a atrage utilizatori noi și de a-i păstra angrenați pe cei deja existenți.

“Suntem mândri că putem lucra cu Razer pentru a dezvolta noi metode ca jucătorii să-și poată îmbunătăți abilitățile și să fie recompensați pentru performanța atinsă,” a declarat Taro Araya, CEO-ul Goama.

Razer Cortex îmbunătățește și personalizează experiența de gaming pe dispozitivele mobile sau pe PC. Aplicația se conectează direct la biblioteca de jocuri a utilizatorului, optimizând performanța dispozitivului mobil sau a PC-ului pentru o experiență de joc mai rapidă și mai plăcută. Pe lângă caracteristicile ce nu pot lipsi dintr-o astfel de aplicație, Razer Cortex recompensează jucătorii cu Razer Silver dacă rulează anumite jocuri de mobile sau pe PC.