Bogdan Botezatu, specialist Bitdefender, a declarat pentru „Adevărul“ că ei încearcă să blocheze tot, indiferent cine e autorul ameninţării sau care e scopul acesteia. „Germania, Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii sunt doar câteva dinte naţiunile care folosesc metode avansate de supraveghere a propriilor cetăţeni. (Telefoanele, computerele şi alte gadgeturi inteligente) au devenit importante atât pentru hackeri comerciali, cât şi pentru agenţi guveramentale care vor să ţină evidenţa comunicaţiilor digitale ale propriilor cetăţeni“, a mai spus acesta.
Mai nou, compania are o soluţie specială pentru a asigura neinfiltrarea în sisteme informatice. „Atacurile informatice iniţiate de agenţii statale sunt extrem de complexe şi, de obicei, vizează vulnerabilităţi de tip «zero day» (probleme critice exploatate de hackeri - n.r.) în sistemele de operare sau în aplicaţii conexe. De multe ori, primul stadiu al atacului e compromiterea (sau «păcălirea temporară») a scannerului anti-malware.
Germania, Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii sunt doar câteva dinte naţiunile care folosesc metode avansate de supraveghere a propriilor cetăţeni. (Telefoanele, computerele şi alte gadgeturi inteligente) au devenit importante atât pentru hackeri comerciali, cât şi pentru agenţi guveramentale care vor să ţină evidenţa comunicaţiilor digitale ale propriilor cetăţeni
Noi am cercetat metode noi de izolare a soluţiei de calculatorul gazdă. Pentru companii, produsele noastre pot fi rulate în hipervizor (izolare hardware care nu permite nici unei aplicaţii sau utilizator maliţios să interacţioneze cu soluţia de securitate şi s-o închidă sau să o compromită). Această tehnologie, numită HVI (hypervisor introspection - n.r.) este o premieră mondială, care nu are încă un concurent“, a explicat Botezatu.
Citește aici materialul inițial despre opinia CIA despre produsele de securitate Bitdefender.
Bitdefender a mai spus că, zilnic, procesează între 350 - 450.000 de ameninţări informatice noi (variante ale celor existente însă). „Ca să ţinem pasul cu numărul crescut de ameninţări, am dezvoltat algoritmi de inteligenţă artificială, care procesează fluxul de malware şi „învaţă“ cum se comporta acele ameninţări pe sistemul pe care vor să îl infecteze. Detecţia comportamentală ne ajută să filtrăm fişierele curate de cele infectate, chiar dacă nu am mai văzut respectiva infecţie până acum. Dacă o aplicaţie are un comportament periculos, o suspendăm chiar dacă nu avem mai multe informaţii despre aceasta“.