De la acelea s-a ajuns până la cele mai recente inovații în materie de televizoare, seria ultra-subțire BRAVIA A1 OLED, care redă sunetul direct din ecran.
Pentru a înțelege esența BRAVIA, să călătorim cu 60 de ani în urmă, la momentul în care Sony a lansat primul televizor portabil cu tranzistori din lume, TV8-301. Adevărata revoluție, însă, a fost reprezentată de gama exclusivă de televizoare color cu tehnologie Trinitron, KV-1310, din 1968. Un an mai târziu, pe 20 iulie 1969, 500 de milioane de oameni din întreaga lume au urmărit, în direct, primii pași ai lui Neil Armstrong pe Lună.
Acesta este considerat unul dintre cele mai importante evenimente care au fost transmise vreodată la televizor. Progresele Sony în materie de tehnologie au atins un nou nivel în anul 1997, când Sony a lansat seria de televizoare HD KW-32HDF9 WEGA (numele LCD WEGA a fost folosit pentru televizoarele LCD până în vara anului 2005), care erau prevăzute cu un tub Trinitron FD, o tehnologie revoluționară pentru perioada respectivă.
În 2005 a avut loc debutul seriei BRAVIA (Best Resolution Audio Visual Integrated Architecture), care a pus bazele divertismentului modern la domiciliu odată cu lansarea primului model din gamă, KDL-46X1000, care utiliza un sistem special de iluminare din spate și rezoluție full HD. Începând din 2005, toate televizoarele Sony LCD de înaltă definiție cu ecran plat poartă logo-ul BRAVIA.
Televizoarele BRAVIA au reduceri mari la eMAG în acestă perioadă și poți vedea toată oferta aici.
Video Killed the Radio Star
Pentru a înțelege modul în care societatea modernă s-a adaptat la dezvoltarea rapidă a televiziunii, este necesară o analiză a cifrelor: în anii ’70, 31% din locuințele din Marea Britanie nu aveau frigider, iar 10% nu aveau toaletă sau baie; cu toate acestea, 91% dețineau un televizor. Anul 1980 a marcat adoptarea la scară largă a televiziunii prin satelit și cablu, servicii care ofereau canale specializate, cum ar fi MTV. În mod ironic, primul videoclip prezentat pe MTV a fost melodia „Video Killed the Radio Star”, a formației The Buggles.
Sony și-a menținut ritmul de dezvoltare în anii ’90, iar în 1996 a creat primul televizor cu ecran plat. În acel moment, peste 1 miliard de televizoare erau în uz la nivel mondial. După doar doi ani, tehnologia DVD a fost lansată comercial, iar televizoarele HD au devenit disponibile publicului. Primele filme de lung metraj pe DVD au fost lansate în Japonia pe 20 decembrie (The Assassin, Blade Runner, Eraser și The Fugitive).
Era modernă a televizoarelor inteligente
Televizorul a parcurs un drum lung de la primul concept, din secolul al XIX-lea, când oamenii de știință au descoperit pentru prima dată modalități de a transmite imagini și sunete. În 1926, John Logie Baird a reușit să transmită imaginea unei fețe umane în mișcare pe televizorul său, folosind semnale radio, marcând astfel nașterea „televiziunii” din prezent.
În 1914, Charlie Chaplin, regele filmelor mute, își făcea debutul ca actor în filmul „Making a Living”. Doar 100 de ani mai târziu, televizoarele moderne nu redau doar culori apropiate de realitate, ci emit sunete surround tridimensionale, transpunându-i pe spectatori în mijlocul acțiunii. În 2014, tehnologia 4K, prin care un ecran TV redă o rezoluție pe orizontală de cel puțin 3.840 de pixeli cucerește piața, în timp ce în 2016 este lansată tehnologia HDR (High Dynamic Range) de îmbunătățire a imaginii, care le permite televizoarelor să redea o gamă de intensități luminoase similară cu cea experimentată de ochiul uman. Aceste tehnologii, asociate cu funcția Motionflow de îmbunătățire a mișcării de la Sony, le permit spectatorilor să se bucure pe deplin de transmisiuni sportive desfășurate în mare viteză sau de filme de acțiune spectaculoase, oferind în același timp imagini realiste, la o calitate superioară.
În mai 2015, Sony a lansat prima gamă de televizoare BRAVIA Android TV, care le permit utilizatorilor să acceseze cu ușurință conținut de pe YouTube, Netflix, dar și să instaleze aplicații și jocuri din magazinul Google Play.
De la tranzistori la OLED
În 2007, Sony a lansat primul televizor OLED (organic light-emitting diode) din lume, XEL-1, cu o grosime de doar 3mm, fiind cel mai subțire televizor de la acea vreme. În ultimii 10 ani, Sony a perfecționat tehnologia OLED, iar în 2017 a lansat noua serie de televizoare A1, în cadrul CES din Las Vegas. Tehnologia unică Acoustic Surface le permite utilizatorilor să se bucure de un sunet incredibil – fără difuzoare suplimentare – care vine direct din ecran, în timp ce procesorul integrat 4K HDR X1 Extreme redă nuanțe intense de negru, culori bogate și realiste și oferă un contrast fără precedent.
Design-ul unic al seriei A1 permite ascunderea tuturor cablurilor, integrându-se perfect în orice spațiu și fără a distrage atenția de la imagini.
start-up.ro folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile de mai sus, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm.