Aceste activități se vor derula în trei hub-uri construite în parteneriat cu trei universități din țară: Universitatea București, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Universitatea Politehnica din Timișoara.
Activitatea în hub-urile Google pentru programatori are două componente. În primul rând, în aceste spații vor fi organizate cursuri de programare pentru studenți. Cursurile sunt gratuite și se desfășoară pe o perioadă de 10 săptămâni. Studenții interesați pot opta pentru cursuri de Java, Android development pentru începători sau avansați. Mai multe detalii aici: https://goo.gl/AhCGGN.
Cele trei hub-uri Google pentru programatori vor funcționa și ca incubatoare pentru startup-uri, oferind spațiu gratuit de coworking tinerilor care lucrează la dezvoltarea propriei aplicații și vor să lanseze un startup. Tinerii antreprenori beneficiază în hub-urile Google de suport și sesiuni individuale de mentorat pentru identificarea oportunităților de creștere ale startup-rilor, sesiuni de pregătire cu experți Google și acces la programul Google Cloud for Startups. Programul durează 6 luni și se finalizează printr-o sesiune Demo Day, în care tinerii își prezintă ideile în fața unei comunități de investitori și experți în tehnologie. Mai multe detalii aici: https://goo.gl/cnF6S1.
Cele trei hub-uri Google „Atelierul Digital pentru programatori” se găsesc în următoarele locuri:
- București: Facultatea de Matematică și Informatică, etajul 2, Universitatea din București
- Cluj-Napoca:Universitatea Tehnică Cluj Napoca, sala C03, parter
- Timișoara: Facultatea de Management în Construcții, Universitatea Politehnica Timișoara
„Atelierul Digital pentru Programatori” face parte din „Grow with Google”, o inițiativă globală care urmărește să creeze oportunități pentru toată lumea, prin oferirea de cursuri, resurse și consultanță gratuită. Prin intermediul Atelierul Digital, lansat în 2016 in România, Google își propune să sprijine oamenii să își găsească un loc de muncă, să avanseze în carieră sau să își dezvolte afacerea prin dobândirea de competențe digitale.