Pe lângă un premiu de 25.000 PLN, românii de la FINQ au oportunitatea de a dezvolta, împreună cu Citibank Polonia, organizatorul evenimentului, produse și servicii inovative bazate pe Open Banking.
În finala din capitala poloneză au urcat pe scenă 10 companii din regiune, făcând o demonstrație a aplicațiilor dezvoltate și interconectate la sistemele Citibank Polonia, iar FINQware a prezentat soluția de infrastructură middleware de API PSD2, pe care o are deja dezvoltată, impresionând juriul și publicul prezent.
FINQ este o aplicație mobilă gratuită, care înlocuiește folderul de aplicații financiare de pe telefonul tău și te ajută să îți administrezi mai ușor banii, într-un singur loc, printr-o experiență multibank simplă și prietenoasă.
Echipa FINQware își continuă astfel turneul european „FINQ Open Banking Tour 2018”, după diverse apariții în evenimente din România și Luxemburg. Următoarele orașe incluse în acest turneu sunt Lisabona, Londra, Sofia și Berlin, unde cofondatorii vor participa la diverse evenimente, precum Websummit, Techcrunch Disrupt și altele. Aceste prezențe au rolul de a face cunoscută soluția și planurile de viitor ale startup-ului în ochii investitorilor europeni, pentru a ridica prima finanțare externă necesară lansării comerciale, ce va avea loc în România, în primăvara viitoare, fiind o primă piață de validare comercială.
Află mai multe despre FINQware, românii care te ajută să-ți administrezi mai eficient banii.
”FINQware își propune să fie un lider regional pe segmentul de Open Banking. Evident că planul este de a lansa înainte de toate la noi, căci avem ocazia să aducem cele mai noi inovații bancare acasă, înainte de a ne extinde în Polonia și în celelalte țări din CEE. Mai avem mult până departe, cum se spune. Tot efortul de comunicare cu investitorii are un rol important pentru a asigura finanțarea necesară, dar este doar vârful iceberg-ului. Adevărata muncă este în dezvoltarea produsului, unde lucrurile se întâmplă, fără să putem vorbi despre ele momentan, fiind confidențiale”, a spus Cosmin Cosma, cofondator și CEO al FINQware.
Pe lângă premiul oferit de Citibank, FINQware a fost prezent și pe scena evenimentului NO-Cash și Future Banking 2018, ambele în București, a obținut calificarea în finala Fit4Start din Luxemburg, premiul „Local Hero”, oferit în vara acestui an de Raiffeisen Bank și trofeul Transylvania Startup Award, câștigat în septembrie la Alba Iulia.
”Toate aceste premii sunt o formă de tracțiune, dar nu definitorii pentru succesul proiectului. Ne ajută, dar adevărata provocare este dezvoltarea soluției multibanking FINQ, pe care dorim să o lansăm pentru a ajuta europenii să își administeze mai eficient banii. În această perioadă lucrăm intens la infrastructura tehnică și de parteneriate strategice extrem de sofisticată care e în spatele produselor pe care le vom lansa. Avem deja câțiva parteneri puternici la nivel european care au văzut potențialul proiectului și care ne susțin dezvoltarea, cum ar fi bănci, scheme de plată, procesatori și furnizori de tehnologie bancară”, a precizat Cosmin Cosma.
Alături de Cosmin Cosma, fost bancher în cadrul ING Bank, GE Capital, Garantibank și Volksbank, printre fondatorii fintech-ului sunt și Dănuț Covalciuc, bancher cu experiență ca director de operațiuni la Libra Bank și fost COO în cadrul grupului Ferratum Bank din Malta, Dumitru Țârâianu, inginer IT cu experiență internațională în realizarea de arhitecturi de sistem și implementare de soluții de infrastructură bancară în Europa, Africa și Orientul Mijlociu. Din cadrul acționariatului face parte și agenția Work in Progress din Cluj, cu expertiză în dezvoltarea de aplicații mobile la nivel global, precum Headspace, Zenefits, pray.com sau What3Words, fiind singura agenție 100% românească certificată Google Developer Agency.