Industria financiară trece prin schimbări radicale. Băncile se digitalizează, fintech-uri noi apar care aduc disrupție în zone unde nu ne așteptam. În rândul startup-urilor, zona fintech este cea mai activă și primește cele mai mari investiții.
Din acest motiv, start-up.ro se alătură Future Banking, cel mai important eveniment de banking digital din România. Vom organiza concursul de pitching Future Banking Fire Pitch, powered by EFSE (European Fund for Southeast Europe). 5 minute pe scenă în care startup-urile vor ține un pitch, 5 minute de feedback din partea unui juriu format din specialiști, investitori, fonduri de investiții. Solution provider pentru pitch-ul de la Future Banking este IT Smart Systems.
Înscrie-te aici pentru preselecție. 10 startup-uri vor rămâne pe scenă în finala de pe 14 mai 2019. Concursul va fi prezentat și găzduit de Octavian Palade, Events & Content Strategist la start-up.ro.
Dacă vrei să participi la toată conferința Future Banking, în public, poți să te înscrii aici.
De ce să te înscrii?
Future Banking Fire Pitch e organizat în cadrul celei mai importante conferințe de banking din România, Future Banking. Aici vom discuta și vom auzi specialiști din întreaga lume care vor vorbi despre cele mai noi trenduri din zona bancară, dar și care sunt nișele care se dezvoltă în jur.
Vom avea 10 startup-uri pe scenă care vor prezenta în fața juraților care reprezintă fonduri de investiție din străinătate și din România, specialiști în banking și mentori.
Dacă te înscrii vei avea oportunitatea să discuți în privat cu aceștia și să dezvolți discuții care să ducă la accelerarea startup-ului. În plus, primești promovare gratuită în wall-street.ro și start-up.ro.
Juriul Future Banking Fire Pitch
Avem un juriu format din specialiști din lumea banking-ului, investițiilor și tehnologiei.
Johan Lundberg este Founding Partner al NFT Ventures, unul dintre cele mai active fonduri de investiții în startup-urile fintech din Europa. Fondat în Suedia, NFT Ventures a investit în peste 30 de startup-uri până acum. E prima prezență a lor în România.
Petar Chavdarov este Investment Associate la Finance in Motion, unul dintre cele mai mari administratori de fonduri, cu peste 2 miliarde de dolari în asset-uri. A lucrat inclusiv la Rockstart, unul dintre cele mai cunoscute acceleratoare din Olanda.
Dacă vrei să participi la toată conferința Future Banking, în public, poți să te înscrii aici.
Antony Tikhonov este Business Developer la Seedrs, o platformă de investiții de tip equity crowdfunding, unde investitorii primesc participație într-un startup în schimbul banilor investiți.
Ciprian Păltineanu este angel investor și startup mentor. Este investitor principal la Innova Human Capital, un fond specializat pe investiții early-stage în Europa de Est. A lucrat de-a lungul timpului în management-ul unor instituții bancare mari.
Andrei Dudoiu este cofondator al Human Finance și fost vicepreședinte al Banca Transilvania. Human Finance este o platformă de finanțare pentru startup-urile de tehnologie.
Înscrie-te aici pentru competiția Future Banking Fire Pitch.
Dan Călugăreanu este partener la Early Game Ventures, un fond de VC lansat anul acesta în România, conduce și TechAngels România și a fondat numeroase afaceri înainte de a o lua pe drumul investițiilor.
Dorin Gaidău este Investment Manager la Finance in Motion și are o experiență de peste 15 ani în domeniul bancar din Republica Moldova și România.
Răzvan Enache este fondator EROA Investments, jurnalist și business development manager la InternetCorp. Este pasionat de fintech și este mintea din spatele proiectului Future Banking.
Vlad Andriescu este redactor-șef al start-up.ro și pasionat de lumea startup-urilor. De-a lungul timpului a ținut workshop-uri dedicate startup-urilor la început de drum și a intervievat peste 250 de fondatori.
Ce primești la Future Banking Fire Pitch?
Credem în oportunități oferite startup-urilor și în smart money, adică relații și cunoștințe înaintea cash-ului. Din acest motiv, pitch-ul de la Future Banking înseamnă oportunitatea pentru startup-ul tău fintech să intre în legătură directă cu fonduri de investiții care au experiență pe această piață, să poți să construiești relații și să fii promovat.
Înscrie-te aici pentru competiția Future Banking Fire Pitch.
Așadar, primele 3 startup-uri după votul juriului vor primi office hours și conectarea cu experții din juriu. Astfel, vei putea să discuți cu ei mai în detaliu, să îi convingi și ulterior să puteți să faceți business împreună.
Dacă vrei să participi la toată conferința Future Banking, în public, poți să te înscrii aici.
De asemenea, primele 3 startup-uri din competiție vor avea și un interviu video promovat pe start-up.ro și wall-street.ro, dar și consultanță de comunicare din partea echipei start-up.ro pentru promovarea startup-ului.
Toate echipele selectate să intre în finala pitch-ului vor avea un interviu scris în start-up.ro și wall-street.ro.
Ce condiții trebuie să îndeplinești?
Căutăm startup-uri early stage și nu numai. Ca să te înscrii la competiție trebuie să ai un startup early stage din domeniile fintech, proptech, insurtech, wealthtech, regtech, legaltech, edtech.
Nu trebuie să ai încă venituri, dar să fi ajuns măcar la stadiul de MVP, nu doar la stadiul de idee.
Prezentarea va ține 5 minute, va fi în engleză și va fi însoțită de o prezentare în orice format dorești tu pe ecranul din spatele tău. După fiecare prezentare vor fi cinci minute de întrebări și feedback.
Înscrie-te aici pentru competiția Future Banking Fire Pitch.