Ungaria își modernizează constant rețeaua feroviară pentru a îmbunătăți, pentru a asigura interoperabilitatea și pentru a eficientiza transportul feroviar, atât pentru călători, cât și pentru bunuri.
Modernizarea unui nou tronson de 110 km din rețeaua feroviară, cu sistemul european de management al traficului feroviar (ETCS), va duce la creștea competitivității transportului feroviar, în special în ceea ce privește transportul internațional de bunuri.
Compania națională ungară de dezvoltare a infrastructurii naționale feroviare (NIF) își dorește să creeze o rețea de transport care să faciliteze mobilitatea atât pentru călători, cât și pentru bunurile care circulă sau tranzitează Ungaria. Pentru acest proiect, care presupune proiectarea și implementarea sistemului european de management al traficului feroviar (ETCS) pe un tronson de 110 km de rețea feroviară, de la Szajol la Debrețin, NIF se bazează pe tehnologia de ultimă generație a Thales.
Acest nou proiect este adiacent liniei principale care conectează cele mai mari orașe ale țării, Budapesta și Debrețin. Pentru a reduce timpul unei călătorii și pentru a elimina eventualele blocaje, NIF intenționează mărirea capacității pe această linie, prin creșterea vitezei la 160 km/h.
Ca un prim pas, NIF a început procesul de modernizare a sistemului de semnalizare pe linie cu soluții de ultimă generație oferite de Thales. Prin implementarea sistemului ETCS, linia va fi pregătită pentru creșterea traficului în viitor.
PureFlyt de la Thales, inteligența aeronavelor de mâine
Linia dublă electrificată include 8 stații feroviare, cu peste 250 de puncte. Printr-un efort comun al unei echipe de experți din Ungaria și Austria, Thales va proiecta și implementa nivelul 2 ETCS pentru linia care leagă Szajol de Ebes, și nivelul 1 ETCS, de la Ebes la Debrețin.
Implementarea include conexiunile necesare la sistemul de semnalizare existent, configurarea și pregătirea datelor, precum și activitățile legate de siguranță și autorizare.
Thales a devenit principalul furnizor de sisteme moderne de semnalizare și management al traficului feroviar în Ungaria.
”Experiența Thales în Ungaria include mai mult de 50 de stații feroviare echipate cu mecanisme electronice și aproximativ 700 de km de linie feroviară prevăzută cu sistemul ETCS. Suntem mândri de faptul că NIF a ales din nou Thales să-i fie partener de încredere pentru acest proiect deosebit de important”, Günther Trummer, Director Thales în Ungaria.
Thales oferă soluții, servicii și produse clienților din domeniile: aeronautică, spațiu, transport, identitate și securitate digitală, apărare. Thales a generat venituri de 19 miliarde de euro în 2018 (odată cu achiziția Gemalto), având 80.000 de angajați în 68 de țări.
Thales investește în special în inovare digitală – conectivitate, Big Data, inteligență artificială și securitate cibernetică - tehnologii care susțin afaceri, organizații și guverne în momente decisive.