După ediția de debut implementată în București, proiectul va lua amploare la nivel național. 20 de artiști din 10 orașe, București, Brașov, Cluj, Iași, Timișoara, Sibiu, Târgu-Mureș, Pitești, Oradea și Giurgiu vor proiecta din casele lor pe fațadele clădirilor din vecinătate animații în care vor integra mesajele publicului dedicate celor din prima linie.
Adistu, Andrei Cozlac, Aural Eye, Cuscrew, Dani and Serban de la Noetic, Nagy Dániel-Endre, Dromp Alex, Hybrid Lab, Foton², Gasparik Marton, MNB, Noiseloop Studio, Paketa12, Psihodrom, Pach, TriFoi Audiovisual, RAZ, Redulian și VRmedia.ro sunt cei care vor semna proiecțiile.
Jurnalul vizual colaborativ care va avea loc pe 28 mai va putea fi revăzut și la cea de-a doua ediție a festivalului RADAR, în această toamnă, integrat în scena de video-mapping susținută de UniCredit Bank Bank, printre celelalte categorii ale festivalului: Realitate Virtuală, Realitate Augumentată, Inteligență Artificială, Instalații Interactive, Sound Design, Game Art, Robotică și Education&Playground.
Festivalul RADAR, primul festival de new media art din România, a adus împreună la prima ediție de anul trecut, peste cincizeci de artiști și dezvoltatori de conținut pentru categoriile festivalului care au transformat Uzina Electrică Filaret într-un spațiu imersiv pentru vizitatori. Anul acesta festivalul RADAR va avea loc în toamnă, într-o locație ce urmează sa fie anunțată.
RADAR este festival de new media art lansat în noiembrie 2019. Scopul festivalului este să caute și să găsească studiouri și artiști independenți care inovează în domeniile artistice, culturale, stiințifice și educaționale. RADAR se află la îmbinarea dintre artă, tehnologie și societate.