Programul “Work from MATER” își propune să sprijine freelancerii și micii antreprenori în această perioadă dificilă din punct de vedere economic prin oferirea de spații de lucru într-un mediu creativ, o bibliotecă cu diferite materiale din întreaga lume.

În plus, cei care vor fi selectați se vor alătura unei comunități de profesioniști din diverse domenii cum ar fi graphic design, arhitectură, sculptură, IT, tech, branding, PR & marketing și multe altele.

„De la începutul lunii martie calendarul de evenimente programate în MATER s-a eliberat ușor, ușor până când, la declararea stării de urgență ne-a fost din ce în ce mai clar că șansele să mai existe evenimente mari aici în cursul acestui an sunt foarte mici spre deloc. Așadar, din dorința de a da sens acestui spațiu absolut minunat chiar și pe timp de pandemie, și pentru a ajuta freelancerii și micii antreprenori să aibă un spațiu unde să continue să-și dezvolte proiectele, altul decât cel de acasă, am transformat cei 390 m2 într-un spațiu sigur de coworking, care să respecte normele legale de distanțare socială”, declară Florin Cobuz, co-fondator Nod makerspace.

Pentru că locurile sunt limitate, echipa Nod makerspace a pus la dispoziție pe site procedura de înscriere care constă în completarea unui formular. Ulterior, echipa Nod makerspace va face o selecție și îi va anunța pe cei care merg în etapa următoare - un interviu scurt online în care fiecare va avea ocazia să-și motiveze alegerea de a face parte din comunitatea Nod makerspace și nevoia pentru spațiul de lucru gratuit.

Înscrierea se face la acest link unde găsiți un formular

Cei 16 profesioniști care vor intra în comunitate începând cu 1 iunie vor avea acces gratuit la o masă fixă și internet wifi pe o perioadă pe care o vor stabili împreună în cadrul interviului, acces la comunitatea Nod, și posibilitatea de a oferi skill-uri sau a primi mentorat de la comunitatea Nod.

„Pentru cei care obișnuiau să lucreze din cafenele sau de acasă, pentru cei care aveau un birou închiriat, dar nu-și mai permit să-l plătească, sau vor să dezvolte o idee și au nevoie de sprijinul și puterea unei comunități, pentru cei care au abilități pe care vor să le împărtășească sau au nevoie de mentorat într-un anumit domeniu, pentru cei care își doresc o schimbare, pentru toți aceștia lansăm această inițiativă”, declară Andra Dumitriu, specialist comunicare Nod makerspace.

La nici o lună de la lansarea Make for Romania, o inițiativă cu impact social a Asociației Nod makerspace, menită să creeze o comunitate națională de makeri în România căreia să-i faciliteze accesul la toate resursele necesare creării de produs și proiect – de la faza de idee la și până la finalizare, Nod makerspace vine cu o nouă inițiativă să sprijine profesioniștii români afectați economic de perioada de izolare.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.