Soluția Rungutan oferă servicii de testare a capacității de susținere a traficului pe un site. Noutatea pe care o educe produsul startup-ului din Iași constă în faptul că oferă suport pentru simularea exactă a pașilor unui utilizator.

Astfel, cu Rungutan va fi posibilă testarea anumitor segmente de pe un site, definind exact testele bazate pe comportamentul utilizatorului, conform rapoartelor preluate din aplicații precum Google Analytics, Facebook Pixel, Hotjar.

Orange VivaTech Challenge are 12 finaliști, printre care este și un startup românesc, Rungutan, ce dezvoltă o platformă care îi ajută pe testeri să măsoare viteza de încărcare a site-urilor sau aplicațiilor și capacitatea acestora de susținere a traficului.

Rungutan, selectat în contextul securității cibernetice, continuă în această perioadă discuțiile de colaborare alături de Orange, atât la nivel național cât și internațional. Astfel, Rungutan se află și în discuții pentru intrarea în acceleratorul Orange FAB, care oferă oportunități startup-urilor să lucreze cu firma franceză și să-și dezvolte tehnologiile.

Citește aici despre Rungutan în materialul dedicat de pe start-up.ro.

Viva Technology, provocări pentru startup-urile tech

În fiecare an, Viva Technology, conferința din Paris dedicată inovației, organizează o serie de challenge-uri în care startup-urile colaborează și interactionează cu organizațiile.

Chiar dacă evenimentul anual de 3 zile a fost amânat până anul viitor, experiența VivaTech continuă pentru cei 12 finaliști parte din Orange Challenges.

Anul acesta, grupul Orange a invitat startup-urile să propună proiecte din trei zone: CSR, cybersecurity și 5G. Aceste direcții sunt reflectate și în planul strategic, Engage 2025, prin care grupul își propune să combine performanța economică cu acțiuni ce vor avea un impact social și de mediu semnificativ.

Despre VivaTech Technology am scris și aici pe start-up.ro.

Startup-urile care-și doresc să fie parte din Challenge-urile VivaTech aplică la începutul anului, iar proiectele sunt evaluate de un panel de experți.

Cei selectați sunt invitați să fie parte din conferința VivaTech, o oportunitate pentru a intra în contact cu o mare comunitate de business ce le-ar putea aduce noi parteneriate.

Cei 12 finaliști VivaTech 2020 Challenge

  • PayGreen - e o soluție de plăți optimizată pentru a ajuta platformele de microdonații. Astfel, comercianții care o folosesc pot dona restul de la cumpărături către diferite cauze.
  • SGC - Smart Grid Control - vrea să revoluționeze zona energiei printr-o infrastructură care analizează și optimizează proviziile de energie.
  • Hubtobee e o platformă care monitorizează călătoriile de afaceri și încurajează angajații din aceleași companii să meargă împreună. Soluția e potrivită pentru firme mari și multinaționale.
  • ObjectBox folosește edge computing pentru a procesa și analiza datele unde acestea sunt create nu în Cloud
  • SEKOIA.IO - o soluție contextuală pentru companii, ca acestea să înțeleagă mai bine atacurile infromatice.
  • ISARS - au dezvoltat o soluție de audit și monitorizare pentru a crește securitatea în Windows
  • Enigmedia construiește soluții dedicate infrastructurilor critice și clienților din zona industrială.
  • Rungutan - startup-ul care testează capacitatea site-urilor și comportamentul utilizatorilor.
  • Wyca Robotics - dezvoltă roboți care pot fi folosiți în diverse contexte industriale. Ultima lor creație e un robot pentru surveillance, logistică și telemedicină.
  • QuarkXR - interconectează soluții de machine learning și inteligență artificială, dar și realitatea augmentată.
  • My Digital Buildings - produce modele digitale ale clădirilor existente pentru vizite virtuale sau simularea muncii într-o fabrică.
  • SolidBot - o soluție de video surveillance dedicată mai ales zonelor care nu au acces la internet sau electricitate. E practic un robot care poate fi setat în 15 minute și are propria alimentare.