Lectură de 3 min

REVIEW ModMic Wireless Antlion Audio - microfonul wireless pentru ședințele din Zoom

Abonează-te pe  
Dacă nu ești mulțumit de calitatea audio a microfonului tău în ședințe sau în discuții cu clienți atunci poate ar trebui să consideri achiziția unui microfon wireless, ce rămâne portabil, dar oferă un sunet bun.
REVIEW ModMic Antlion Audio - microfonul wireless pentru ședințele din Zoom

Abonează-te pe YouTube

Fii primul care vede review-urile și cele mai interesante noutăți din domeniul tehnologiei și inovației.

Vezi în avanpremieră

Abonează-te aici la canalul nostru de YouTube. Vezi în avanpremieră review-urile noastre publicate dimineața acolo și nu uita să-ți activezi notificările ca să fii anunțat.


Cu toții știm că ședințele, discuțiile cu colegii, sesiunile de brainstorming s-au mutat în online cu programe ca Zoom, Teams sau Webex, însă nu toți am avut uneltele potrivite pentru aceste lucruri. Poate unii dintre voi nu au avut camere web sau laptop-uri fără camere web sau nu ați avut căști cu microfon.

La început, fiecare a lucrat cu ce a avut: o cameră web de pe un laptop vechi, microfonul de la căștile telefonului și așa mai departe. Situația nu pare că se va schimba prea curând, iar pentru o prezență online profesionistă ai nevoie de o imagine de calitate, dar și de un sunet bun. Ai nevoie să fii auzit clar, iar aici ar putea intra în joc un microfon wireless precum acest ModMic de la Antlion Audio.

ModMic Wireless este un microfon fără fir pe care-l poți atașa pe orice tip de căști over-ear sau on-ear pe care le ai la dispoziție. Ideea este să ai parte de un sunet de calitate, fără să fii nevoit să cumperi un microfon dedicat cu fir sau o pereche de căști cu microfon și să-l poți folosi doar atunci când ai nevoie.

Cum se instalează și cum se folosește microfonul

Procesul de instalare este destul de simplu. Înainte de toate trebuie să știi că trebuie să lipești un mic accesoriu cu magnet pe o cască (se recomandă lipirea pe cea dreaptă pentru o încărcare mai facilă, dar poate fi folosit și în stânga), apoi microfonul propriu zis va sta lipit de cască prin puterea de atracție a magneților.

Magnetul este foarte puternic și microfonul nu-ți va cădea din greșeală de pe cască, ci chiar trebuie să tragi destul de tare ca să-l dezlipești.

Mai departe, atașezi un receiver USB la un laptop sau PC apoi pornești microfonul. Va începe procesul de împerechere, apoi poți să folosești produsul. Microfonul poate fi folosit pe PC(Windows) pe Mac, Linux sau PS4, fără posibilitatea de a conecta microfonul la un telefon sau la Xbox.

Una dintre promisiunile aduse de ModMic Wireless este o latență scăzută de doar 34 ms, adică de cinci ori mai bună decât o conexiune normală pe bluetooth. Deci sunetul ar trebui să fie livrat imediat, fără să experimentezi întârzieri. Calitatea audio oferită de microfon este una bună. Rata de eșantionare este pe 16 biți, iar frecvența de răspuns variază de la 20 Hz până la 20 kHz. Cam ceea ce ai găsi într-un microfon dedicat cu fir (similar cu un microfon dedicat cu fir Blue Yeti).

Calitatea sunetului captat de microfon este una destul de bună și excelentă pentru conferințe Zoom sau pentru streaming. Pe cască se află trei LED-uri care indică starea produsului - albastru funcționează, oranj se încarcă și roșu înseamnă că este pe mute.

Microfonul are și două moduri prin care poate capta sunetul - omni-direcțional cu o gamă de frecvență de răspuns mai mare și uni-direcțional pentru un sunet mai clar și elimină o parte din zgomotul de fundal.

Am făcut câteva teste ca să vedeți diferențele dintre cele două moduri de captare de sunet, să vă faceți o idee despre calitatea sunetului și care este diferența dintre un asemenea microfon și unul pe care l-ai găsit într-o pereche de căști de gaming (diferența este mare). (nb. Nu am o voce chiar potrivită pentru radio deci poate tu ai suna mult mai bine).

De asemenea, am urcat și o a doua versiune a testelor, după ce am editat puțin sunetul pentru o calitate mai bună.

Microfonul are un buton prin care poți trece sunetul pe mute imediat, o baterie care are o autonomie de peste 12 ore și se încarcă printr-un cablu micro USB. Poate fi folosit și atunci când acesta se află la încărcat.Distanța la care microfonul funcționează este de vreo zece metri - eu m-am plimbat prin garsonieră și nu am întâmpinat întreruperi.

Microfonul vine într-o cutie ca un toc de ochelari unde poți ține receiverul, microfonul și alte cabluri pentru o portabilitate mai mare. Apropo de asta, în cutie mai găsești alte două accesorii de lipit pe cască. Deci ai putea să schimbi microfon de la o cască la alta dacă ai nevoie.

Per total, eu am rămas impresionat de acest microfon. Este wireles, portabil, poate fi atașat la cîști cu ușurință și sunetul este unul de calitate. Prețul ar putea fi considerat puțin cam ridicat (în jur de 700 de lei pe eMAG), însă clar vei suna mai bine pe acest microfon decât pe cele de la căști sau decât pe cel care se regăsește în laptop.

De asemenea, ar putea fi util dacă faci voiceover pentru video ai nevoie de un microfon mic și portabil.

Abonează-te pe  

Citeste mai departe:
mai multe despre:

Pe aceeasi tema: