Abonează-te pe YouTube
Fii primul care vede review-urile și cele mai interesante noutăți din domeniul tehnologiei și inovației.
Vezi în avanpremieră
Aceste căști wireless de la Xiaomi sunt pentru cei care vor să încerce astfel de căști, dar nu vor să cheltuiască prea mulți bani pentru asta. Poate nu au bani pentru asta sau poate doar vor să le încerce pentru început, apoi să investească în altele mai performante.
Acestea sunt disponibile în acest moment la un preț de 200 de lei. Însă înainte să vorbim despre sunet și să tragem o concluzie, hai să vedem cum arată căștile.
Carcasa pătrată este mică și are o grosime de doar 25 de milimetri și are colțurile rotunjinte și încape în orice buzunar, chiar și în acela mic de la blugi. Avem un port de încărcare USB-C, un LED mic și un buton pentru resetarea conexiunii. Am rămas surprins de dimensiunile reduse ale cutiei, dar la fel de surprins am fost când am scos căștile din cutie și am văzut cât de lungi sunt și că piciorușul este cam gros. Fără să ne prefacem, Redmi Buds 3 sunt o clonă de AirPods prima generație.
În ciuda dimensiunilor mari, o cască cântărește doar 4,5 grame și sunt destul de confortabile de purtat. Cu toate acestea, eu dacă le port mai mult de o oră simt o ușoară presiune pe ureche, lucru care nu se întâmplă cu alte perechi pe care le am precum Samsung Buds Pro sau OnePlus Buds Pro. Căștile Xiaomi stau bine în ureche și nu o să-ți faci griji că o să-ți scape pe jos când ieși la alergat.
Apropo de asta, Redmi Buds 3 au protecție IP54 la praf și apă, deci poate să facă față unei sesiuni de sport la sală sau dacă te prinde o ploaie pe drum. Un ultim lucru pe care vreau să-l menționez despre purtat este că din cauza faptului că piciorușul este atât de lung atunci când te uiți în stânga sau în dreapta e posibil să le miști cu o glugă, fular etc.
Xiaomi Redmi Buds 3 - calitate sunet
Pairingul cu telefonul sau laptop-ul se face foarte ușor și tot ce trebuie să faci este să deschizi capacul carcasei și căștile vor apărea în setările bluetooth. Poți să le folosești fără să instalezi o aplicație, dar dacă o faci ai acces la anumite funcții.
Poți vedea nivelul de încărcare și poți alege dacă vrei in-ear detection, adică să detecteze atunci când le dai jos să întrerupă muzica sau filmul și poți alege să răspunzi automat la apeluri atunci când îți pui căștile în ureche. Este o funcție destul de utilă deoarece dacă vezi că te sună cineva și vrei să vorbești doar îți pui o cască în ureche și apelul este preluat automat.
Tot de aici poți personaliza controlul pe cască. Apropo de asta, pentru a da play sau a pune pe pauză unei melodii trebuie să ții apăsat câteva secunde pe o cască. Astfel se evită atingerile accidentale, dar e și un mod ciudat de a face lucrurile deoarece majoritatea căștilor au o apăsare pentru play/pause.
Tot din aplicație poți să găsești și casca dacă cumva o pierzi și casca emite un sunet, însă acesta are un volum prea redus. O funcție interesantă este misssing earphone alert și primești o alertă când una dintre căști este mai departe de trei metri de urechea sau telefonul tău.
În ceea ce privește sunetul, căștile sunt dotate cu drivere măricele de 12 mm și au un procesor care suportă Bluetooth 5.2 pentru conexiuni rapide și stabile și consum redus de energie.
Căștile sună ok, fără să fie ceva special la ele. Pentru mine sunetul duce lipsă de bas și faptul că nu au noise cancelling te obligă să crești volumul spre maxim unde sunetele înalte te pot deranja. Dacă mergi cu metroul des atunci trebui să știi că zgomotul ambiental va fi prezent și la volum maxim.
În ceea ce privește convorbirile audio, Redmi Buds 3 au un setup cu două microfoane ce sunt capabile de a elimina zgomotul din jur și de a capta vocea, iar spre surprinderea mea sună chiar ok. Am vorbit cu ele pe stradă și nu s-a întrerupt conexiune și m-am auzit bine. Chiar mai bine decât cu alte căști mai scumpe. Pe de altă parte, sunetul auzit de mine a fost unul cam ascuțit, mai ales la volum ridicat.
Redmi Buds 3 le asigură până la 5 ore de folosire doar a căștilor sau pot ajunge la 20 de ore a timpului de playback, în momentul în care sunt încărcate în cutie. Adică o autonomie standard. Timpul de încărcare pentru căști este de o oră și jumătate, iar pentru carcasă de două ore și jumătate. Dar dacă ai nevoie de ele rapid atunci le pui la încărcat 10 minute și ai 90 de minute timp de ascultare.
Dacă nu te deranjează aspectul de clonă de Air Pods și vrei o pereche de căști wireless care să facă lucrurile de bază atunci Redmi Buds 3 sunt interesante. Pe de altă parte, Huawei are o ofertă interesantă sub forma lui Freebuds 4i, care vin care au noise cancelling și pe care le găsești acum la 250 de lei.