Lectură de 2 min

Tech Tutorials: Top 5 aplicații Android pe care trebuie să le încerci (ianuarie 2022)

Abonează-te pe  
Am lansat de curând o serie de articole și clipuri video de tip Tech Tuturials, unde explicăm anumite lucruri, dar și exemplificăm aplicații și jocuri Android și iOS care te-ar putea interesa sau care ți-ar putea părea utile.

Abonează-te pe YouTube

Fii primul care vede review-urile și cele mai interesante noutăți din domeniul tehnologiei și inovației.

Vezi în avanpremieră

În cadrul acestei serii plănuim să aducem lunar exemple de aplicații și jocuri interesante, utile pentru voi. Azi vă prezint aplicații de Android apărute în ianuarie care te pot ajuta.

Nu știu despre voi, dar eu înainte să ies din casă îmi întreb asistentul Google cum este vremea. Mă ajută să-mi fac un plan, dar nu mă ajută să-mi plănuiesc ținuta pentru vremea de afară. Niște băieți s-au gândit că ar fi utilă o aplicație care să-ți spună cum este vremea în următoarele 24 de ore și să-ți propună și cum să te îmbraci. Stai liniștit, nu o să-ți spună ce cămașă să-ți iei.

Nu, aplicația Dina îți sugerează ce fel de haine să pui pe tine. De exemplu, pentru vremea din zilele asta sugerează să ai două straturi de haine - adică poate fi un tricou și hanorac sau cămașă și bluză, blugi și sneakers, apoi pe măsură ce se răcește îți poate sugera să ai o căciula, mânuși sau un fular la tine. Poți să mai primești și recomandări precum să folosești o crema pentru piele deoarece aerul e uscat și mai primești informații despre temperatura, precipitații și prognoza pe următoarele zile.

Următoarea aplicație se numește Volume și nu este destinată să controleze volumul de pe un dispozitiv, ci are scopul de ați servi informații utile într-un mod scurt și concis. Vrei să știi ce este metaverse-ul dar nu ai timp sau chef să citești un articol cu mii de cuvinte? Atunci ai putea petrece 1 minut citind în Volume ca să ai o înțelegere minimală a ceea ce este Metaverse. În aplicație vei găsi mai multe subiecte. E ca un power point pentru creierul tău.

La început era simplu să ții minte cât plătești pentru serviciile de streaming. Nu erau multe, dar nu mai este și cazul. E ușor să pierzi din vedere cât plătești pe aceste servicii. Tilla este o aplicație cu care poți contoriza mai ușor cât plătești pentru asemenea servicii. În aplicație adaugi manual toate serviciile pe care le plătești lunar, indiferent că e vorba despre Netflix, Google Drive, NordVPN sau PlayStation Plus. Mai mult, poți să adaugi chiar tu unul dacă nu există în listă, apoi vei vedea suma totală de plată în fiecare lună și apoi vei vrea să ștergi aplicația că e mai bine să nu știi cât plătești, am I right?

Pentru că tot vorbeam de abonamente, unii dintre voi aveți Spotify Premium sau plătiți pentru muzică fără reclame, însă alții dintre voi folosesc versiunile gratuite. Pentru voi este aplicația Ad-Silence care odată ce este descărcată va putea reduce la liniște reclamele dintre melodii. Ar putea fi o soluție dacă nu vrei reclame, dar nici să plătești un abonament. Aplicația poate opri reclamele de pe Spotify, Tidal, Accuradio sau Pandora. Pe de altă parte, aplicația are nevoie de permisiune la microfon pentru a asculta atunci când intră o reclamă. Ceea ce nu este tocmai ok dacă ții la privacy.

Rămânem în zona de trucuri și îți propunem aplocația Black Screen care-ți permite să închizi ecranul telefonului atunci când urmărești clipuri, când asculți muzică sau podcasturi pe YouTube. Cei care au YouTube Premium nu au o problemă în a închide ecranul, dar cu YouTube gratis trebuie să ții ecranul pornit pentru a asculta muzică, iar asta duce la un consum ridicat de baterie. Cu Black Screen și cu un telefon cu ecran AMOLED vei putea asculta muzică pe YouTube fără să mai ții ecranul pornit și economisești și baterie.

Abonează-te pe  

Citeste mai departe:
mai multe despre:

Pe aceeasi tema: