Astfel perioada de înscrieri în accelerator a fost prelungită până pe 28 februarie, afacerile eligibile fiind startupurile cu un MVP testat.
Printre startup-urile care s-au înscris deja se numără proiecte de tip marketplace, proiecte din zona agrifood sau de optimizare a proceselor din ferme.
„Cifrele arată că în 2021 agricultura a ocupat primul loc în topul industriilor cu cele mai mari creșteri procentuale ale numărului de companii nou-înființate – 262%! Așadar, startup-urile din domeniul agricol au nevoie de foarte multă susținere, iar noi ne dorim să facem acest lucru prin Nextcelerator. Credem că parteneriatul pe care îl avem cu Microsoft și Agricover va oferi antreprenorilor un mix foarte bun de acces la mentori cu experineță îndelungată în domeniul agricol, al tehnologiei și al finanțării”, declară Andrei Dudoiu, Managing Partner în cadrul SeedBlink.
Afacerile selectate vor beneficia de mentorat, cursuri de formare, planificare de afaceri și conexiuni cu potențiali parteneri și investitori.
Agricover, lider pe piața Agribusiness din România, va sprijini startupurile în materie de strategie de afaceri. Partenerul validează MVP-ul afacerilor și facilitează testarea ideilor alături de jucători importanți, precum fermieri profesioniști și mentori.
De asemenea, Agricover oferă startupurilor traininguri și programe despre gestionarea finanțelor în afacerile Agritech, dezvoltarea unui buget de venituri și a unei strategii de extindere, crearea unui plan de afaceri de succes, strategie go-to-market și leadership.
Platforma europeană de investiții SeedBlink își oferă experiența în domeniul finanțării, sprijinind cu informații despre opțiuni de finanțare, campanii de crowdinvesting și lecții importante învățate în urma a peste 50 de astfel de campanii.
Experții de la Microsoft for Startups oferă mentorat în domeniul tehnologiei, abordând tematici precum proprietatea intelectuală, dezvoltarea tehnologiei și a produselor și crearea de parteneriate de succes cu furnizorii de tehnologie.