De asemenea, evenimentul a fost o bună oportunitate pentru a vorbi despre construirea în România a unor startup-uri care să ajungă pe piețele globale.
Alte 4 startup-uri din ecosistemul local au prezentat produsele lor, printre care și un startup din portofoliul Make IT in Oradea, finanțat în ediția trecută: PlaterQ, BlooDoChallenge, Expert24 (portofoliul Make IT in Oradea) și Eyelet.
Finalistele programului Bright Labs Incubator au fost:
- PackE - Propune o soluție alternativă programelor de loializare și retenție a clienților prin folosirea token-urilor și NFT-urilor ca recompense pentru consumatorii afacerilor de servicii.
- Hygge Today - Își propune să creeze o experiență de journaling cât mai lină și interactivă ca tinerii să se înțeleagă pe sine mai bine cât și evenimentele de peste zi, alături de un asistent personalizat.
- Institute Assistant - Oferă o gamă largă de funcționalități pentru a eficientiza procesele operaționale a instituțiilor medicale.
- Docsgen - Automatizează procesului de tehnoredactare a documentelor aferente unei noi firme sau firmelor existente.
- Viventum - Este o soluție Web3 de ticketing pentru evenimente live care rezolvă problemele de trasabilitate și falsificare a biletelor, în timp ce întărește legăturile dintre organizatori, artiști și fani.
- Palmkeeper - Este o platformă de tip marketplace care mediază și facilitează relația dintre managerii de proprietăți și prestatorii de servicii de curățenie.
- Swap&Shine - Constă într-o platforma de schimbare a outfit-urilor, încurajând moda circulantă pentru protejarea mediului înconjurător.
În urma prezentărilor, mentorii din program au ales ca echipa Viventum să fie premiată cu titlul „Best Startup” și să câștige un premiu simbolic din partea Make IT in Oradea, două bilete la conferința Web Summit Lisbon.
Înregistrarea evenimentului poate fi urmărită aici:
Make IT in Oradea îi invită pe toți cei interesați de această inițiativă să își înscrie ideea. Cea de a treia ediție a programului de incubare Bright Labs Incubator este în proces de pregătire și urmează să fie lansată.
Lista de așteptare este deschisă pentru noul program aici.
„Make IT in Oradea” este o organizație non-profit fondată la inițiativa Primăriei Oradea și ADLO SA, împreună cu membrii locali Smartware, Paymo, Mobiversal, Helion, RO et CO International, și partenerul național Orange România. Scopul organizației este de a crește ecosistemul local de IT. Inițiativa este construită pe trei direcții: