Lectură de 6 min

Huawei Mate 50 Pro - cinci lucruri pe care trebuie să le știi

Abonează-te pe  
Astăzi vă prezentăm cinci lucruri interesante despre Huawei Mate 50 Pro și pe care ar trebui să le știți.

Abonează-te pe YouTube

Fii primul care vede review-urile și cele mai interesante noutăți din domeniul tehnologiei și inovației.

Vezi în avanpremieră

Huawei Mate 50 Pro este cel mai nou flagship al companiei și telefonul pe care l-am testat în ultimele două săptămâni. Acesta nu este un review clasic, însă vreau să vă povestesc despre cinci lucruri interesante pe care le-am descoperit la acest telefon.

Primul lucru care mi-a atras atenția la acest telefon este clar ecranul. Avem de-a face cu un display mare OLED de 6,74 de inci, cu un raport ecran corp mare de 91,3%, rezoluție de 1212 x 2616 pixeli și o rată de refresh de 120 Hz. Este probabil unul dintre cele mai bune ecrane de pe piață și browsingul și gamingul e foarte smooth, imaginile arată excelent, culorile sunt vii și luminozitatea este mare. Mi-a plăcut mult să-l folosesc în această perioadă, indiferent că făceam browsing pe Facebook, că urmăream clipuri pe TikTok sau că jucam ceva.

O contribuție la acest capitol a avut-o și sistemul de operare cu animații foarte smooth și plăcute. De la deschiderea și închiderea aplicațiilor, la personalizarea ecranului principal până la trecerea de la lockscreen la wallpaper sau animația de încărcare, totul arată foarte bine și cizelat.

Următorul lucru despre care vreau să vorbesc sunt camerele foto deoarece sunt unele foarte bune și dacă ești fan fotografie atunci ar trebui să iei serios în considerare Huawei Mate 50 Pro. E un lucru deja obișnuit când vine vorba de Huawei. Telefonul are trei camere foto pe spate și vine și cu o premieră mondială. HUAWEI Mate 50 Pro are prima diafragmă fizică din lume care poate fi ajustată pe 10 niveluri.

Așadar, camera principală wide este de 50 MP, ce are o diafragmă variabilă f/1.4 și f4.0, stabilizare optică și autofocus rapid. Telefonul mai are o cameră ultrawide de 13 MP f/2.2 și o cameră telefoto de 64 MP f/3.5 cu un zoom optic de 3,5x, echivalentul a 90 mm. Camera de selfie este de 13 MP f/2.4, iar alături are și un sistem ToF 3D pentru detecția facială.

Imediat ne dăm seama că avem de-a face cu două lucruri foarte interesante. În primul rând, camera de 50 MP are o diafragmă variabilă, ceea ce ne ajută să facem fotografii nocturne mai luminoase, dar și peisaje foarte bine detaliate și în al doilea rând. În practică lucrurile așa stau și Huawei aproape face din noapte zi și Mate 50 Pro reușește să facă niște fotografii nocturne excelente și nu doar cu senzorul principal, ci și cu cel telefoto.

După cum vedeți, imaginile arată excelent atât la 3,5x și mai impresionat la 10x, care nu este un zoom optic. Al doilea lucru foarte interesant este chiar acel senzor telefoto de 64 MP care poate surprinde multe detalii atât la 3,5x unde avem zoom optic natural, cât și la 10x, unde intervine zoomul digital. Atât în timpul zilei, cât și la apus sau pe timp de noapte, telefonul face fotografii bune cu camera telefoto.

Camera ultrawide se descurcă și ea foarte bine și ne oferă un unghi cu adevărat ultrawide de 120 de grade sau echivalentul a 13 mm, ceea ce înseamnă că vei surprinde în cadru tot ce vrei și vei putea experimenta cu niște unghiuri de fotografiere foarte interesante. Mie îmi place că în timpul zilei nu există zgomot pe ultrawide și că nu face notă discordantă în ceea ce privește culorile în comparație cu camera principală. Pe timp de noapte, senzorul ultrawide se descurcă și el foarte bine, însă evident, nu la fel de bine ca cel de 50 MP.

Huawei Mate 50 Pro poate filma la o rezoluție 4K până la 60 fps și are un mod de filmare ultrasteady la rezoluție FHD și un mod de filmare de urmărire a subiectului în cadru. Filmările standard arată bine, imaginea este bine stabilizată și culorile sunt vii și intervalul dinamic este unul extins, iar modul tracking este interesant deoarece detectează un subiect în cadru și se asigură că-l păstrează în scenă.

Practic, tu poți sta nemișcat în timp ce filmezi, în timp ce imaginea se mișcă odată cu subiectul. Acest efect este posibil prin utilizarea camerei ultrawide. Altfel, ai modul portret pentru portrete cu fundal blurat la 1x, 2x, sau 3x și diferite efecte. Ai și un mod super macro dacă vrei să vezi lucrurile mai de aproape. Din diferitele moduri de filmare și fotografiere îmi mai plac cele de light painting prin care realizezi simplu fotografii cu expunere lungă și cel de story creator, care oferă diferite template-uri cu zoom-uri și tranziții, pentru clipuri foarte ușor de realizat.

La fel ca și cele mai recente telefoane Huawei, Mate 50 Pro rulează cu ajutorul Huawei Mobile Services și cu propria suită de aplicații precum Petal Search, Petal Maps, Cloud sau Browser. În AppGallery găsești milioane de aplicații precum și celebrele Facebook, Instagram, WhatsApp, Disney + sau TikTok, dar și aplicații românești precum Pago, Tazz sau AmParcat. Numai în 2022 au fost adăugate 3.000 de apliciații locale din România în AppGallery, iar numărul lor crește de la o zi la alta. La nivel global, AppGallery avea în jur de 580 de milioane de utilizatori activi pe lună la finalul lui 2021, cu 10% mai mulți decât cei din anul anterior.

Sunt chiar impresionat de cât de mult a evoluat Huawei ecosistemul de aplicații și AppGallery și cred că majoritatea utilizatorilor de smartphone vor găsi aplicațiile de care au nevoie zi de zi. Îmi vei spune dar nu ai Google, YouTube sau Drive. Ba, da, le am. Am instalat din AppGallery GSpace și de acolo am instalat YouTube, Google Drive sau Google Docs cu care lucrez zilnic la serviciu. După ce le instalezi le găsești în GSpace sau poți să faci un shortcut pe homepage. Foarte simplu și experiența de utilizare nu este radical diferită față de cea a unui smartphone cu Google Mobile Services.

Un alt element prin care se deosebește acest telefon este designul și este un smartphone elegant și-mi place în mod special modulul auriu al camerei și spatele oranj realizat din piele ecologică. Marginile din aluminiu sunt argintii, subțiri și plăcute la atingere. În partea de jos avem un difuzor, portul de încărcare USB-C și sertarul de SIM ce poate găzdui două cartele. Marginile ecranului sunt ușor rotunjite, dar nu exagerat și telefonul este foarte plăcut de ținut în mână de și de utilizat.

HUAWEI Mate 50 Pro are rezistență la stropire, apă și praf, cu o certificare IP68. Deci nu trebuie să-ți faci griji dacă-l scapi în apă. Mai mult, varianta Orange cu piele ecologică are rezistență la 6m adâncime și ecran de sticlă „Kunlun Glass”, alcătuit din miliarde de cristale la nivel nanometric, care îl fac mai durabil și mai rezistent la cădere, conform certificării de cinci stele din partea SGS Elveția.

Spatele din piele ecologică mi se pare fantastic și mi-aș dori ca mai mulți producători să implementeze un asemenea design deoarece se simte foarte plăcut la atingere, nu se văd amprente pe ea și cred că rezistă mai bine în timp decât sticla care se poate zgâria. În același timp, nici nu blochează încărcarea wireless, cum o face plasticul.

Înainte să închei trebuie să vorbesc despre performanță și încărcarea telefonului. Huawei Mate 50 Pro are un procesor Snapdragon 8+ Gen 1, 8 GB memorie RAM și 256 sau 512 GB spațiu de stocare și o baterie de 4700 mAh. Componente de ultimă generație și absolut toate programele și jocurile au rulat excelent. Jocuri precum Asphalt 9 sau PUBG rulează foarte bine la setări grafice ridicate, iar dacă nu te joci dar vrei să faci multitasking eficient atunci nu vei întâmpina probleme și sistemul de operare nu se poticnește. Apropo de productivitate, dacă ai acasă un laptop sau tabletă Huawei atunci te poți folosi și de funcții precum Super Deice prin care poți trimite fișiere și imagini de pe un dispozitiv pe altul în mod wireless.

Superhub este o altă funcționalitate interesant și astfel poți selecta texte, imagini din diferite aplicații (site-uri, conversații etc) și le poți copia în Superhub, apoi de acolo le poți aranja într-un Power Point de exemplu. E un clipboard cu funcționalitate crescută.

Referitor la încărcare, telefonul se poate încărca pe fir la 66 de wați și la 50 de wați în mod wireless, iar asta înseamnă că poți să nu-ți mai faci griji în legătură cu autonomia bateriei deoarece se încarcă foarte repede și cât timp faci un duș telefonul este gata pentru o zi întreagă de utilizare. Vine și cu încărcătorul în cutie, deci nu trebuie să cumperi unul separat și l-ai putea folosi pentru încărcarea și a altor dispozitive precum laptop-ul.

Abonează-te pe  
Pe aceeasi tema: