Cea de-a cincea ediție, care se va desfășura pe parcursul a 7 luni (octombrie 2023 - aprilie 2024) e compusă din două etape: Faza 1 - Learn and Connect - în care cele 20 de startupuri selectate vor participa la o serie de workshop-uri dedicate, întâlniri cu mentori și investitori și Faza 2 - Growth and Funding - în care cele mai promițătoare 6 startupuri din cele 20 vor trece mai departe și vor beneficia de mentorat și suport personalizat. Participarea în program a startupurilor e gratuită și equity-free.
“Ne-am bucurat tare mult să observăm un număr record de înscrieri în cadrul acestei ediții, o calitate foarte bună a aplicațiilor și un grad ridicat de diversitate în rândul echipelor. Suntem încrezători că vom putea să ajutăm cele 20 de startupuri pe care le-am ales în program să crească accelerat în perioada următoare, iar pentru cele 6 care vor trece în etapa următoare, am pregătit un program și mai intens și mai personalizat care să le răspundă nevoilor punctuale și reale pe care le au” a declarat Liviu Cadariu, Program Director StepFWD Together.
Citește și:
- StepFWD se transformă în accelerator. De ce să aplici pentru cohorta 2023
- De la idei pe un șervețel, la finanțări internaționale cu ajutorul StepFWD
- Rolul echipelor diverse în succesul unui startup
Cele 20 de echipe ale cohortei din acest an au fost alese în urma unui proces selecție care a urmărit o serie de criterii precum: experiența și istoricul de colaborare a fondatorilor, valoarea adăugată pe care o aduce businessul în industria care operează, tracțiunea produsului, mărimea pieței, precum și diversitatea echipei.
StepFWD Together e un program dezvoltat de StepFWD în parteneriat cu Startup Norway printr-un grant oferit de Innovation Norway și cu sprijinul Bitdefender și Google for Startups.
Cele 20 de startupuri selectate sunt:
- Alt.Real: Revoluționează accesul la energie regenerabilă prin intermediul unui marketplace pentru energie solară
- Blume Technologies: Soluție care reduce accidentele pe trecerile de pietoni cu ajutorul AI
- Businessverse: Platformă care pune la dispoziția businessului o gamă variată, personalizată și verificată de business leads
- Cars Central: Optimizează operațiunile din industria auto prin intermediul unei platforme SaaS care conectează furnizorii de servicii cu clienții
- Conta25: Optimizează munca contabililor prin intermediul instrumentelor de comunicare și de analiză avansată. Mai multe detalii despre Conta25 aflați din deck-ul lor aici.
- ERDA: Oferă suport AI aproape uman pentru un customer support eficient
- Extracta: Folosește AI pentru a extrage date structurate din documente nestructurate
- iCamin: Soluție Saas ce simplifică managementul căminelor de bătrâni. Despre iCamin puteți afla mai multe informații din pitchdeck-ul echipei aici.
- Legalì: Oferă profesioniștilor din domeniul juridic instrumente de productivitate bazate pe AI.
- MonadFidelity: Construiește strategii de loialitate și de vânzări pentru magazine fizice
- OneSyncs: Revoluționează managementul performanței în companiile IT prin intermediul unei platforme intuitive
- Ordonat: Face întreținerea casei mai ușoară cu ajutorul unei aplicații user friendly
- Pocket IP: Administrează portofolii de mărci la nivel mondial cu o soluție all-in-one
- QuickLegal: Conectează persoanele fizice și IMM-urile cu avocați specializati printr-o platformă online
- RespiroTechnologies: Acordă prioritate sănătății mintale cu o soluție completă, centrată pe utilizator
- ROCCO: Transformă restaurantele quick-service cu ajutorul Web App Kiosk & Loyalty platform
- SnowMania: Propune utilizatorilor experiențe în aer liber prin intermediul unei platforme dedicate sporturilor
- TinyERP: Optimizează operațiunile IMM-urilor cu soluții digitale intuitive si bazate pe date
- Ulpia (Noa dent research): Transformă serviciile de asistență medicală cu ajutorul instrumentelor de diagnostic bazate pe AI
- Vollm: Automatizează serviciile de suport pentru clienți, prin utilizarea inteligenței artificiale avansate
Mai multe detalii despre startupurile selecționate în program sunt disponibile aici.
StepFWD Together își propune să ajute la dezvoltarea ecosistemului de startupuri din România prin promovarea diversității în componența echipelor și a beneficiilor pe care diversitatea, incluziunea și echilibrul le aduc atunci când sunt folosite pentru a genera idei inovatoare și pentru a aduce perspective diferite.
Cum se desfășoară programul?
StepFWD Together se desfășoară pe parcursul a 7 luni, în perioada octombrie 2023 - aprilie 2024 și oferă oportunități excelente de creștere rapidă acelor startupuri de tehnologie care vor să-și accelereze dezvoltarea.
Startup-urile selecționate vor beneficia de sprijin constant, sesiuni de mentorship (generale și personalizate) susținute de profesioniști în domeniu și antreprenori cu experiență, acces la numeroase resurse, la investitori locali și internaționali și alte oportunități de finanțare, workshopuri dedicate și practice, evenimente de networking și acces la o comunitate dinamică și la o rețea amplă de susținători ai programului.
Programul e structurat în două părți: în prima fază - Learn and connect, care se va desfășura pe parcursul primelor două luni, cele 20 de startupuri vor participa la workshop-uri structurate în jurul a patru piloni importanți pentru startupurile early stage avansate: construirea echipelor, product management, growth, smart founding și pitching.
De asemenea cele 20 de startup-uri se vor conecta cu investitori și experți din industrie și se vor pregăti pentru Demo Day.
Demo Day va fi un eveniment offline ce va avea loc la mijlocul lunii decembrie în care cele 20 de echipe își vor prezenta afacerea și progresul înregistrat și la care vor participa peste 200 de investitori, jurnaliști, membri ai ecosistemului de startupuri.
În etapa a doua vor fi selectate cele mai promițătoare 6 startupuri din cele 20 înscrise inițial în program care au demonstrat cel mai mare potențial de creștere.
În cea de-a doua faza - Growth and Funding, care se va desfășura în perioada ianuarie - aprilie 2024, conținutul programului va fi personalizat pe nevoile fiecărei echipe din cele 6 rămase în program, fiecare startup va avea desemnată o echipă de mentori dedicată formată din antreprenori care și-au demonstrat abilitățile de a ajuta echipe să crească accelerat, experți din industrie și un membru al echipei StepFWD Together.