Abonează-te pe YouTube
Fii primul care vede review-urile și cele mai interesante noutăți din domeniul tehnologiei și inovației.
Lectură de 5 min
Fii primul care vede review-urile și cele mai interesante noutăți din domeniul tehnologiei și inovației.
Noul senzor de imagine full-frame cu global shutter este unul impresionant și permite realizarea de fotografii în rafală la viteze de până la 120 de cadre pe secundă fără distorsiuni sau blackout. Prin combinarea acestui senzor cu cel mai avansat sistem de autofocalizare Sony de până acum – ce permite autofocalizare pe bază de AI cu până la 120 de calcule AF/AE pe secundă – precum și datorită posibilității de a sincroniza blițul și camera la toate vitezele de fotografiere, modelul α9 III deschide o nouă lume a posibilităților pentru ca fotografii profesioniști să poată capta fiecare moment important.
Cu această cameră fotografii vor putea trage până la 120 de cadre pe secundă fără banding și blackout. Practic vor putea realiza filme scurte la 120 FPS. Pentru video asta înseamnă că nu mai există rolling shutter, banding, flickering deoarece senzorul este citit instantaneu. Toți senzorii de pe camerele digitale sunt citiți pixel cu pixel de sus în jos, foarte rapid, însă mișcarea rapidă a camerei poate crea acele defecte de care ziceam mai sus. Acum nu mai este cazul.
Noua cameră α9 III integrează un nou senzor de imagine, primuli din lume de tip full-frame stratificat CMOS cu global shutter, cu aproximativ 24,6 megapixeliiii efectivi și memorie integrată, combinat cu cel mai recent motor de procesare de imagine BIONZ XR®. Camera oferă fotografiere în rafală cu urmărireiv AF/AE de până la 120 de cadre pe secundăiv fără efectul de blackout.
Noua cameră α9 III are și autofocalizare în plan focal de înaltă densitate cu detecția fazei. O unitate de procesare dedicată pe bază de inteligență artificială utilizează Real-time Recognition AF pentru a recunoaște cu precizie înaltă o gamă largă de subiecți. Prin combinarea performanței de mare viteză până la 120 de cadre pe secundă cu o performanță extrem de precisă în ceea ce privește recunoașterea subiecților, devine posibilă fotografierea scenelor extrem de importante și a momentelor care nu pot fi surprinse cu ochiul liberiv.
Unitatea de procesare AI integrată în modelul α9 III suportă atât procesarea de înregistrări video, cât și pe cea a imaginilor statice, cu recunoașterea precisă a formei subiectului și a mișcării, oferind o îmbunătățire semnificativă în ceea ce privește performanța de recunoaștere a ochiului uman, pentru că prin Real-time Recognition AF și Real-time Tracking ochii unui anumit subiectv pot fi automat recunoscuți, urmăriți și rămân clar focalizați. Camera α9 III oferă stabilizare optică in-body pe 5 axe cu o eficiență a stabilizării de 8,0 trepte de expunere, oferind randare imagistică de înaltă calitate.
Viteza de declanșare nu mai depinde de limitările senzorilor de imagine convenționali cu declanșare mecanică, atingând acum o viteză maximă de declanșare de 1/80000 secunde (1/16000 secunde în timpul fotografierii în rafală) și făcând posibilă captarea de imagini la viteze foarte mari fără niciun fel de distorsiune. Atunci când este atașat un bliț Sony compatibil, precum HVL-F60RM2 sau HVL-F46RM (vândute separat), este posibilă sincronizarea blițului pentru realizarea de fotografii la orice viteză de declanșare până la 1/80000 secunde.
Anterior, dacă utilizatorul elibera declanșatorul cu o viteză mai mare decât viteza blițului, cantitatea de lumină captată scădea considerabil. Însă cu ajutorul funcției de sincronizare la viteză maximă este posibilă acum fotografierea scenelor care nu ar putea fi ușor captate cu tehnologie convențională. De asemenea, la captarea de imagini statice sau la realizarea de înregistrări video cu iluminare LED, funcționalitatea Hi Frequency Flicker poate reduce semnificativ efectul de flicker la frecvențe înalte, prin permiterea ajustării vitezei de declanșare pentru a se potrivi cu frecvența de flicker la vizualizarea pe monitor.
Performanță video avansată, fără distorsiuni
Senzorul de imagine global shutter oferă posibilități de surprindere a imaginii în clipuri video fără distorsiuni, la fel ca pentru imaginile statice. De exemplu, utilizatorul poate capta imagini ale peisajelor apropiate dintr-un vehicul aflat în mișcare rapidă, precum o mașină, ori poate surpride cu ușurință subiecți care se deplasează cu viteză mare. Această cameră este prima din gama Alpha™ care poate înregistra video la calitate 4K 120p fără crop, permițându-le utilizatorilor să filmeze din unghiul de vizualizare pe care și-l doresc. De asemenea, este posibilă captarea de clipuri video de înaltă rezoluție 4K 60p cu supraeșantionare 6K.
Camera α9 III integrează profilul de culoare S-Cinetone, creat în contextul dezvoltării camerelor digitale pentru producție video din gama VENICE, care evidențiază frumos nuanțele pielii oamenilor și subiecții, redând trăsături naturale. Noua cameră α9 III integrează cele mai noi standarde de performanță în materie de înregistrare video, inclusiv o performanță de gradație bogată a culorilor și S-Log3. Atunci când se află în modul de înregistrare Log, aceasta poate reflecta și afișa LUT-ul preferat importat de utilizator. α9 III este compatibilă cu aplicația mobilă „Monitor & Control" pentru creatorii de conținut video.
Camera Alpha 9 III va fi disponibilă la dealerii autorizați Sony la prețul estimat de vânzare în retail doar pentru body de aproximativ 34800 de lei.
În plus, Sony anunță lansarea celui mai ușor obiectiv fix telefoto din lume de 300mm, modelul FE 300mm F2.8 GM OSS din gama G Master, un obiectiv full-frame cu montură E din gama α cu deschidere maximă a diafragmei de F2.8
În plus, design-ul ușor, de aproximativ 1470 de grame (fără montura pentru trepied) și excelenta echilibrare a greutății le permit utilizatorilor să capteze momente alerte, dinamice și foarte importante precum scene din competițiile sportive care se derulează cu viteză mare sau animale foarte agile, fotografiind direct din mână.
Integrând tehnologia Sony, performanța de înaltă definiție specifică gamei G Master și efectul bokeh frumos care scoate în evidență subiectul, alături de autofocalizarea rapidă și precisă, obiectivul ajută la captarea de momente decisive precum competiții sportive, fotografie de știri, evenimente și fotografierea naturii sălbatice. Un design optic inovator care include trei elemente din sticlă Super ED (cu dispersie extra-scăzută) și un element din sticlă ED este plasat în mod eficient pentru a suprima aberațiile cromatice și a atinge o rezoluție înaltă și contrast pe întreaga suprafață a imaginii. Rezoluția impresionantă și contrastul sunt menținute chiar până în marginile imaginii, fapt care permite un crop și o editare mai flexibile.
Combinația dintre cele două noi Motoare Liniare XD (cu dinamică extremă) și procesul de control al algoritmilor oferă performanță de autofocalizare de înaltă viteză, precizie sporită, cu vibrații scăzute. În combinație cu body-ul α9 III anunțat simultan, obiectivul permite fotografierea în rafală de mare viteză cu urmărire AF/AE până la 120 de cadre pe secundă. Acest lucru le permite utilizatorilor să capteze subiecți dinamici fără să rateze oportunitățile de moment, chiar și atunci când scenele de fotografiere se derulează rapid – precum competiții sportive sau mișcări ale animalelor, sau în cazul scenelor în care subiectul se mișcă haotic, așa cum se întâmplă la evenimente. În plus, performanța ridicată de autofocalizare este demonstrată chiar și atunci când este atașat teleconvertoruliii vândut separat.
Noul obiectiv FE 300mm F2.8 GM OSS va fi disponibil la începutul lunii ianuarie 2024 la un preț aproximativ de 33300 de lei, la dealerii autorizați Sony din Europa.