În acest articol vă spunem și către ce industrii am dus impact prin programul nostru intens de antreprenoriat, ce domenii și-au găsit soluții de dezvoltare, finanțare, marketing și comunicare în cele 2 zile de bootcamp.
L&D pentru industria IT
Learning and development este domeniul care acoperă programe, sesiuni de training și coaching prin care angajații unei companii învață cum să se dezvolte personal și profesional. Mai mult, prin L&D, angajații dezvoltă noi aptitudini sau și le îmbunătățesc pe cele actuale, generând împreună succesul unei companii, de la stratul interior până la cel exterior, în raport cu clienții.
La Factory Bootcamp 2023, Empacity, o afacere din L&D a primit resursele necesare pentru a-și dezvolta misiunea de a oferi coaching specific zonei de IT și prin a ajuta echipele din această industrie să se dezvolte.
HoReCa
HoReCa este industria care integrează afaceri din domeniul ospitalității, restaurante, hoteluri, catering, adică fix acele business-uri care se ocupă cu experiențele culinare și cu cele de petrecere a timpului liber.
La evenimentul nostru am avut 2 astfel de afaceri: Elenita, care crea platouri personalizate tip charcuterie pentru evenimente, un catering ușor diferit, dar și NoGluti, produse fără gluten pe care antreprenoarea le distribuia atât către clientul final, cât și B2B către alte companii interesate.
Industria vestimentară
Industria vestimentară este un domeniu cu vechime, cu tradiție, dar și cu loc de inovare. Că vorbim de industria textilă la nivel de fabrică, sau de micile buticuri artizanale de fashion, industria vestimentară este o zonă care poate naște multe afaceri.
La Factory Bootcamp 2023 am avut 2 antreprenoare din domeniu: Ta-tienne care făcea haine la comandă și oferea și consultanță fashion, dar și Magnolia, un atelier de creație de bijuterii pentru mirese, în special accesorii pentru păr. Nevoile lor ne-au dat o dimensiune mai clară asupra domeniului, și anume nevoie de a comunica pe niște piețe cât mai nișate.
E-commerce
E-commerce este un domeniu generos, care integrează orice afacere care vrea să vândă online. Spațiul virtual devine astfel o industrie în sine, cu specificațiile sale și cu particularitățile sale. Care e platforma potrivită care să găzduiască magazinul, ce modalități de plată, ce soluții de plată în rate, ce metode de marketing, ce unelte de AI - acestea sunt câteva dintre întrebările care pot da noi dimeniuni unei afaceri în e-commerce.
La eveniment l-am avut alături pe antreprenorul care crease o afacere în e-commerce cu obiectul de activitate în zona produselor sustenabile, owu.ro.
Turism
Turismul este o altă industrie cu vechime și greutate, una care necesită puține resurse pentru lansare, dar un set de aptitudini și cunoștințe specifice pentru a dezvolta și a crea o afacere de succes în turism. Turismul clasic este acum pus față în față cu platformele de rezervare, cu AI-ul care învață preferințele oamenilor așa cum o face agentul de turism și care livrează recomandări personalizate direct pe monitorul clienților.
Totuși, antreprenoarea din turism pe care am avut-o la Factory Bootcamp 2023, de la KMD Travel, găsise o nișă specifică pentru clienții ei, oferea niște vacanțe atipice și găsise cârligul potrivit de a construi un business de travel cu potențial.
Wellness
Oarecum un termen generalist, industria de wellness este una acoperitoare pe ce înseamnă soluții de nutriție, de sport, de petrecere a timpului liber, de oferire cadouri și experiențe. Practic integrează acele afaceri care aduc o stare de bine clienților săi prin soluțiile furnizate.
Din această categorie, la Factory Bootcamp 2023 am avut două afaceri: SilverCare - platformă de experiența pentru vârstnici și Eka - un centru al stării de bine cu sesiuni de yoga, meditație și alte tratamente moderne pentru minte și corp.
Factory Bootcamp este un eveniment organizat de start-up.ro și de Raiffeisen Bank. Evenimentul este realizat cu sprijinul Premier Catering & Events, Delicatera și Tchibo.