Abonează-te pe YouTube
Fii primul care vede review-urile și cele mai interesante noutăți din domeniul tehnologiei și inovației.
Lectură de 4 min
Fii primul care vede review-urile și cele mai interesante noutăți din domeniul tehnologiei și inovației.
Samsung Galaxy Fit3 mi se pare că umple un spațiu interesant pe piața de dispozitive purtabile. Nu este un smartwatch, dar nici o brățară de fitness. De fapt, compania îi spune un tracker de fitness. Este o chestie de nomeclatură, în esență.
De ce mi se pare mie interesant? Deoarece are un ecran mare, care-l separă ca look de alte brățări de fitness. Mie niciodată nu mi-au plăcut brățările de fitness pentru că era display-ul prea mic, nici ca design nu inspirau prea multă calitate. Fit 3 are un ecran mare de 1,6 inci (40 mm) cât un ceas, dar nu are funcții de smartwatch, însă are și un preț mult mai accesibil.
Galaxy Fit3 are corp de aluminiu și un ecran mai mare prin intermediul căruia utilizatorii pot monitoriza datele de sănătate și bunăstare: de la antrenamentele zilnice, la somn. Curelele sunt din silicon, însă cred că ai putea să pui și altele din alt material, deoarece au un sistem de prindere universal. Trackerul este disponibil pe gri, silver și pink gold. Nu este neapărat foarte frumos, dar nici urâțel și ai putea să-l porți cu majoritatea ținutelor, mai puțin la cele elegante, părerea mea.
Poți personaliza trackerul cu diferite fețe de ceas și ai de unde alege. Sunt peste 100 de astfel de imagini unele mai sport, altele mai minimaliste sau elegante. De asemenea, ai putea folosi o fotografie drept fundal. Ai și Always on Display care se potrivește cu unele fețe de ceas, cu altele afișează simplu ora. Deci, designul deși nu e neapărat grozav, e unul reușit, utilitar cu un ecran mare și fețe de ceas de calitate.
Ce nu mi-a plăcut a fost procesul de instalare. Ca să folosești acest tracker trebuie să instalezi aplicația Samsung Wearable, care nu e pe iOS, apoi și Samsung Health, dar și un Samsung Fit. Practic, pentru un gadget a trebuit să instalez trei aplicații diferite pe telefonul Android pe care-l testam la momentul respectiv.
https://youtube.com/shorts/JHS649bLXow?si=5ztKmrYt8eVczDVE
Am reușit să-l facă să meargă, dar am dat de o altă problemă. Datele despre somnul meu erau afișate în aplicația Samsung Health, iar atunci când o porneam îmi apărea un mesaj că nu am card SIM în telefon deci nu o pot accesa. Poftim? De ce? Am rezolvat introducând cartela SIM în acel telefon. În fine, măcar instalarea o faci o singură dată, dar e ridicol să instalezi 3 aplicații pentru un produs.
Bun, dar ce faci cu Samsung Galaxy Fit3? Cu Galaxy Fit3 poți urmări toate activitățile zilnice precum pași făcuți, activitatea, numărul de calorii arse, câte pahare de apă ai băut și așa mai departe. Utilizatorii pot urmări peste 100 de tipuri de antrenamente și am folosit Fit3 la sală pentru antrenamente la aparate, dar și pe bandă sau la eliptical. Am fost mulțumit de monitorizare și rezultatele au fost similare cu cele obținut de Huawei Watch GT 4. Galaxy Fit3 dispune de o clasificare 5ATM și rezistență la apă și praf IP68, ceea ce înseamnă că poți să faci duș cu el la încheietură și că poți să-l folosești și pe ploaie.
De asemenea, trackerul furnizează date despre ritmul cardiac nivelurile de stres și monitorizează somnul. Aici la somn am avut rezultate mixte. Am purtat Fit3 pentru patru nopți și în două dintre ele rezultatele au fost similare cu ce am văzut pe Oura Ring Gen 3. În alte două nopți a ratat complet: odată s-a oprit din monitorizat la 5 am când m-am trezit și m-am culcat la loc, a doua oară a început monitorizarea de la 5 am pana la 7 am când m-am trezit de tot.
Altfel ai datele uzuale despre calitatea somnului, stagiile și așa mai departe. Când funcționează, funcționează ok. În baza tiparelor de somn, Galaxy Fit3 prin opțiunea Sleep Coaching oferă detalii care pot ajuta utilizatorii să înțeleagă mai bine cum dorm și ce schimbări pozitive pot face.
Samsung Galaxy Fit 3 are și alte câteva funcții interesante care nu țin de sport sau de somn. Atunci când este detectată o cădere anormală, Galaxy Fit3 oferă utilizatorilor opțiunea de a apela imediat serviciile de urgență pentru a primi suport medical într-un timp util. Atunci când utilizatorii se află într-o situație de urgență, pot trimite imediat un SOS apăsând butonul lateral de cinci ori.
De asemenea, cu Fit3 poți controla camera telefonului Samsung pentru a face poze de la distanță, dar și să găsești telefonul când nu știi unde l-ai lăsat ultima oară cu funcția Find My Phone sau invers pe telefon când vrei să găsești trackerul. În ceea ce privește autonomia, Samsung ne spune că poate funcționa 13 zile cu o singură încărcare. Totuși cu Always on display activat și cu utilizarea ceasului pentru monitorizarea activă a antrenamentelor defapt e cam de 4-5 zile. Însă chiar și așa este bine și poți să-l duci o săptămână cu diferite scenarii de utilizare.
În plus, există și opțiunile clasice de a vedea vremea, notificările, calendarul și așa mai departe. Dacă ai fi putut să plătești și cu Fit3 prin NFC atunci ar fi fost excelent, dar modelul acesta nu are funcția. Oricum, toate aceste lucruri sunt concentrate într-un pachet care vine cu un preț foarte bun, după părerea mea.
Găsești Fit3 în magazine la un preț de 270-290 de lei și ai o unealtă bună pentru sport, monitorizarea zilnică și a somnului (atunci când merge). Dacă vrei funcții mai avansate atunci trebuie să te duci către un ceas inteligent, dar eu cred că pentru majoritatea oamenilor ce are Samsung Galaxy Fit3 este suficient.